MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 20º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'esport, K fort

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: l'èxit de l'esport a Eslovènia

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: l'èxit de l'esport a Eslovènia

El Jaume ens parla del gran èxit d'un petit país com és Eslovènia. (2 milions d'habitants). Com ho fan? Com treballen l'esport de base? Quines coses fan diferents de la resta per tenir grans estrelles a nivell mundial? Pogacar, Roglic, Dragic, Doncic, Kopitar o Tina Maze. És el resultat d'un país en el qual un 64% de la població practica algun esport regularment.

L'esport k fort! amb Jaume Tomàs: Gambito de dama

L'esport k fort! amb Jaume Tomàs: Gambito de dama

Tres notícies i una sèrie de Netflix han estat els detonants de l'interès del Jaume Tomàs per als escacs. Avui parlem de la minisèrie "Gambito de dama", basada en la novel.la de mateix títol i escrita per Walter Tevis el 1983. Ara, casi 38 anys més tard és un èxit total. Les xifres del Jaume ens ho deixen prou clar.

L'esport que fort amb Jaume Tomàs: Dan Carter

L'esport que fort amb Jaume Tomàs: Dan Carter

El Jaume Tomàs en parla del possiblement "millor" jugador de rugbi de tots els temps. Dan Carter (All Black) ha decidit retirar-se als 38 anys, però val molt la pena conèixer la seva filosofia de vida i els que ens deixa a dins, però especialment a fora, del terreny de joc. Un home exemplar.

L'esport K fort!amb Jaume Tomàs: Usain Bolt

L'esport K fort!amb Jaume Tomàs: Usain Bolt

La velocitat sempre ha caracteritzat els atletes jamaicans. No només parlem de la superestrella Usain Bolt. Hi ha molts altres noms i molta feina al darrere de tots aquests èxits esportius.

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: Els grans traïdors de l'esport

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: Els grans traïdors de l'esport

El Jaume Tomàs ens parla avui dels considerats "grans" traïdors del món de l'esport. A tots ens venen al cap, per proximitat, Luis Figo, Laudrup, Schuster, Ronaldo o Luis Enrique...però ni ha d'altres.Babe Ruth, Martina Navratilova, Valentino Rossi o Lebron James també han tingut el seu moment de glòria amb l'afició, els clubs de fans etc...etc...

L'esport K fort! amb Jaume Tomàs: El CrossFit

L'esport K fort! amb Jaume Tomàs: El CrossFit

El Jaume Tomàs ens fa suar una estona parlant de CrossFit. Definició: El CrossFit és un programa d'entrenament compost per exercicis funcionals, constantment substituïts, executats a alta intensitat. Avui coneixerem l'inventor del tema, Greg Glassman i no només la cara A sinó també la cara B d'aquesta tècnica d'entrenament que està arrasant a tot el món.

 

L'esport, k fort! amb Jaume Tomàs: Fórmula 1

L'esport, k fort! amb Jaume Tomàs: Fórmula 1

Curiosament, el Jaume Tomàs ens parla de la Fórmula 1 just el dia en que se celebra l'efemèride del primer gran premi al circuit de Silverstone (R.U) un 13 de maig de 1950. Xifres, noms, curiositats, televisió i campions entre moltes altres reflexions, sempre interessants del nostre col.laborador.

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs

60 anys ha celebrat el "Cuc".  Kim Jong-Un, Madonna, lluita lliure, sexe, intent de suicidi, alcohol......i ....bàsquet. Avui protagonisme per la cara B del gran Dennis Rodman, tot un Hall of Fame des de l'any 2011 però, amb una "castanya" al cap considerable.Vida i miracles d'un fenòmen avui amb el Jaume Tomàs.

L'esport, k fort! amb Jaume Tomàs: Jocs olímpics de Tòquio

L'esport, k fort! amb Jaume Tomàs: Jocs olímpics de Tòquio

El Jaume Tomàs ens porta avui els Jocs Olímpics de Tòquio al detall. Un Jocs que ja no van començar massa bé amb un parell o tres de patinades importants de l'organització, que arriben un any més tard i que sembla ser que ningú no vol. Les darreres enquestes dels mitjans nipons diuen que un 83% de la població és contrària a la celebració i ara cal sumar-hi el NO de l'Associació de Metges que tampoc no ho veu clar. Veurem , però, que la balança Salut-Economia hi té molt a dir!!

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: Naomi Osaka

L'esport, K fort! amb Jaume Tomàs: Naomi Osaka

El Jaume Tomàs ens visitava per parlar de Roland Garros tot i que en el darrer moment s'ha desviat cap al tema de la la jugadora Naomi Osaka.La tenista japonesa va decidir retirar-se de la cita de París per la pressió que li suposa haver d'enfrontar-se als mitjans de comunicació després dels partits. Osaka ha rebut el suport i la comprensió de molts esportistes que no veuen un desafiament en l'actitud de la tenista, sinó una crida de socors.

L'esport k fort! amb Jaume Tomàs: La mala sort en l'esport

L'esport k fort! amb Jaume Tomàs: La mala sort en l'esport

No és exactament un divendres "13" però gairebé. Jon Rham i la covid, Carlos Sainz a 500 metres del mundial el 1998, Cañizares i el perfum del mundial 2002, Felipe Massa celebrant el títol abans d'hora i d'altres que en atletisme o en ciclisme s'han vist superats a la Foto Finish quan ho tenien tot fet. El Jaume Tomàs ens pregunta avui:Existeix la mala sort?