MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: ONCA

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Tot bufant

Tot bufant

Avui hem estrenat espai mensual en col·laboració amb la Fundació ONCA. La cap de producció, Teresa Areny, i el músic Pep Gol, parlen de les noves propostes del projecte educatiu de l'ens, en especial de l'espectacle "Tot bufant", que es representa demà al Prat del Roure.

Molt més enllà de la música

Molt més enllà de la música

La Fundació ONCA, amb el Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, va presentar ahir el seu programa social del curs. Hi hem fet una repassada amb el coordinador de tots els projectes, el Joan Hernández, als nostres estudis, i el responsable de la iniciativa 'Basket Beat', Josep Maria Aragay, via telefònica.

Tres mestres, dos aniversaris i una primicia mundial

Tres mestres, dos aniversaris i una primicia mundial

Avui hem compartit un espai de la Fundació ONCA de luxe. Dimarts vinent, l'Auditori Nacional d'Andorra acollirà el Concert dels 25 anys de l'ONCA i de la Constitució, on s'estrenarà el 'Doble concert per a violí, violoncel i orquestra, Op. 144, "L'andorrà". Al programa, hem pogut conversar  avui en directe amb Gerard Claret, solista en aquest concert, amb el seu germà Lluis. També amb el director i autor de l'obra, Salvador Brotons, i amb Marcel Sabaté, director de la GIOrquestra, que coprodueix l'espectacle. De l'assaig d'ahir, a l'Escola de música Victòria dels Àngels, de Sant Cugat del Vallès, hem pogut oferir un extracte en primicia de la peça que s'estrenarà dimarts.

Els Tallers formatius de la Fundació ONCA

Els Tallers formatius de la Fundació ONCA

A l'espai de la Fundació ONCA, avui hem parlat dels Tallers formatius programats aquesta temporada. Ho hem fet amb dos dels formadors, el Joan Hernández i el Santi Serratosa, i la cap de producció, la Teresa Areny

Els colors de l'orquestra

Els colors de l'orquestra

La Fundació ONCA organitza aquest diumenge a es 12h a l'Auditori nacional el tradicional concert de primavera, sota el títol "Els colors orquestrals", amb direcció d'Albert Gumí, i la participació de les escoles de música del país, la JONCA i L'Animal Escola de Teatre. Ens han visitat per parlar-ne la Teresa Areny,cap de producció de la Fundació ONCA, i l'Irina Robles, responsable de L'Animal Escola de Teatre.

Acostar les arts a qui més ho necessita

Acostar les arts a qui més ho necessita

Avui hem tingut cita amb l'espai que explica les activitats de la Fundació ONCA. Hem parlat  de les activitats que es desenvolupen en el programa social amb el Joan Hernández el seu responsable, el músic i professor de l'IM, Jordi Albelda i la Miriam Guitart, educadora social al Centre de dia de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

La mùsica, una aliada de primera

La mùsica, una aliada de primera

Hem rebut a l'estudi al Joan Hernández, coordinador del projecte social de la Fundació ONCA, i Pilar Planavila, musicoterapeuta aplicada al projecte. Hem centrat la conversa en l'eina "Música i creativitat" i el gran ajut que suposa la música i que estudia la musicoteràpia.

Santa Cecília, del roc al rock

Santa Cecília, del roc al rock

A l'espai de la Fundació ONCA hem parlat del Concert de Santa Cecília de diumenge vinent. Ens han visitat l'Iñaki Rubio, l'autora de la cantata "Del roc al rock, passant pel Barroc", la Teresina Serra, directora de l'Escola de música del comú d'Escaldes-Engordany, l'Àlex Arajol, arxiver, regidor i professor de l'Escola de violí del comú d'Encamp, i la Teresa Areny, la cap de producció de la Fundació ONCA.

Sons de futur

Sons de futur

La Fundació ONCA celebra demà, a les 19,30h al vestíbul del Consell General, el tradicional Concert de Nadal, amb el títol "Sons de futur". Ho hem comentat al programa amb la Teresa Areny (cap de producció de la Fundació ONCA), el David Sanz (cap de servei de l'Institut de música d'ALV i professor de guitarra), la Miriam Manubens (professora de piano), la Mireia Planas (professora de violñoncel) i qui dirigirà el concert, Jordi Coll (diretor de lña JONCA Bàsic i violí de l'ONCA).

L'ajut de l'art a qui passa per dificultats

L'ajut de l'art a qui passa per dificultats

En el nou espai de la Fundació ONCA, ens visiten el Joan Hernández, coordinador programa social, i la Lula Martínez (Educadora social), que treballa amb els pacients de l'Hospital de dia, a la Unitat de Conductes Addictives

Les músiques populars entren a la sala de concerts per primavera

Les músiques populars entren a la sala de concerts per primavera

A l'espai de la Fundació ONCA hem parlt del Concert de Primavera que se celebrarà el diumenge 12 de maig a l'Auditori Nacional. Ens han visitat la cap de producció de l'ens, la Teresa Areny, i l'Oriol Vilella, coordinador musical de la segona part del concert, director de l'Espai de Música Moderna i membre fundador de l'Associació de Músics d'Andorra.

Música i creativitat, amb el Joan i el Rubén

Música i creativitat, amb el Joan i el Rubén

Hem rebut el Joan Hernández, el coordinador del programa social de la Fundació ONCA, i el Ruben López, l'usuari més antic del taller Xeridell de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Hem parlat del programa 'Música i creativitat'.

Divertimento, en l'arrencada del cicle ONCA Bàsic

Divertimento, en l'arrencada del cicle ONCA Bàsic

Aquest diumenge a les 13.30 h, el Duo Divertimento format per David Font (guitarra) i Elizabeth Downes (flauta), presentarà "Un vespre de divertimento", a l’església de Sant Joan de Sispony, en l'inici del cicle ONCA Bàsic. Ho hem comentat al programa amb la Teresa Areny, la cap de producció de la Fundació ONCA, i la Berna Garrallà, cap d'Area de bens mobles de Patrimoni Cultural d'Andorra.

 

25 anys fent música i molt més

25 anys fent música i molt més

A l'espai de la Fundació ONCA hem rebut avui el director artístic i concertino director, Gerard Claret. Amb ell hem fet una repassada a les activitats més destacades de la temporada 2018, la del 25è aniversari de l'ONCA.