MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Pedriatria km 0

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

La grip dels petits

La grip dels petits

Avui hem tractat de la grip infantil amb la Dra. Mariona Ferrer, a l'espai Pediatria Km 0, versió ràdio. Mutacions, vacunes, tipus, com minimitzar transmissions, consultes més freqüents a urgències, febre, antitèrmics, etc... Una exposició molt interessant.

A la recerca de la immunitat

A la recerca de la immunitat

Hem tingut cita avui a l'Àrea de salut amb la pediatra Dra. Mariona Ferrer. Avui hem dedicat l'espai Pediatria Km.0-versió ràdio a les vacunes. Sabeu quin és el seu orígen? Tipus, components, mites i llegendes, etc

Nens que ploren i nits d'insomni

Nens que ploren i nits d'insomni

Hem obert consulta a l'espai Pediatria Km.0. en un espai per a pares i mares amb canalla amb problemes per dormir. La Dra. Mariona Ferrer hi ha posat un títol suggerent al capítol d'avui: "Carinyo, i si provem el mètode Estivill...?"

Els dolors toràcics en els petits

Els dolors toràcics en els petits

A l'espai Pediatria Km.0, versió ràdio, la Dra. Mariona Ferrer ha parlat avui dels problemes cardíacs en nens: què es una cardiopatia congènita, com es pot detectar, què vol dir tenir un buf al cor, quines conseqüències té, què cal fer quan un nen diu que té palpitacions...?

Bons consells de la pediatra per a l'estiu

Bons consells de la pediatra per a l'estiu

L'espai 'Pediatria Km.0, versió ràdio', amb la Dra. Mariona Ferrer, tanca temporada amb consells per a l'estiu. Com protegir els menuts de la calor, cremes solars (tipus i per a quina edat), hidratació, roba més adient, ventilació, picades d'insectes i animals marins...

Quan és el moment?

Quan és el moment?

Quan és el moment més adient per 'debutar' a l'escola bressol? Avui n'hem parlat al programa amb la Dra. Mariona Ferrer, a l'espai Pediatria Km.0, versió ràdio.

Nèixer abans d'hora

Nèixer abans d'hora

Cada 17 de novembre la OMS proposa una reflexió en el Dia mundial del nadó prematur. Enguany, el lema era "Treballant amb les famílies en la cura dels nadons petits i malalts". Dels prematurs i de les seves problemàtiques n'hem parlat amb la Dra. pediatra Mariona Ferrer, a l'espai Pediatria Km.0 versió ràdio.

Les primeres setmanes d'un nadó

Les primeres setmanes d'un nadó

Cita amb la nostra pediatra de capçalera, la Dra. Mariona Ferrer. Avui hem analitzat tot el que afecta les primeres setmanes dels nadons a l'espai Pediatria Km.0, versió ràdio. No us ho perdeu.

Els segons nous mesos

Els segons nous mesos

Sabeu que vol dir 'exterogestació'? Ens ho ha explicat la nostra pediatra, la Dra. Mariona Ferrer a l'espai Pediatria Km.0. Ens ha avançat que és tot el que té a veure amb els nou mesos següents al naixement del nadó i totes les seves implicacions.

El sistema immunitari de la mainada

El sistema immunitari de la mainada

Avui teniiem hora demanada a la consulta pediàtrica de la Dra. Mariona Ferrer. A l'espai Pediatria Km.0, versió ràdio, hem parlat de la immunitat infantil. Com funciona, què podem fer perquè els nens tinguin una bona immunitat, fins quan duren les defenses que ens passa la mare amb l’embaràs i amb la lactància, com va canviant i madurant el sistema immunitari amb l’edat, etc.

Pediatria i tecnologia

Pediatria i tecnologia

El Pediatria Km.0, versió ràdio, de la Dra. Mariona Ferrer, ha tanct temporada amb un espai sobre pediatria i noves tecnologies en la relació metge-pacient (whatsapp, mail...) i algunes aplicacions o recursos d’internet útils per pares i avalats científicament.

Mocs, refredat... La nostra canalla i l'hivern

Mocs, refredat... La nostra canalla i l'hivern

La nostra pediatra de capçalera, la Dra. Mariona Ferrer, obre consulta avui a l'espai Pediatria Km 0, dins l'Àrea de salut de l'Ara i Aquí. parlem de ls mucositat, dels refredats i de temes que tenen a veure amb la nostra canalla i el fred hivernal.