MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Receptes d'art

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Una vida intensa a la recerca de la felicitat

Una vida intensa a la recerca de la felicitat

La Ruth Casabella ha dedicat avui l'epai de les 'Receptes d'art' a la pianista, compositora i pintora vienesa Alma Margaretha Maria Schindler, més coneguda pel seu nom de casada, Alma Mahler, de qui diuen que es va casar amb tres genis de l'art. Una vida molt intensa, sempre a la recerca de la felicitat i del reconeixement.

Kupka, convençut de l'abstracció

Kupka, convençut de l'abstracció

Hem tancat el programa a la cuina artística de la Ruth Casabella. A les 'Receptes d'art', avui hem parlat de la figura de Frantisek Kupka, un pintor i artista gràfic txec, considerat com un dels pioners de l'art abstracte, en concret de l'anomenat orfisme

I no podia signar la seva obra

I no podia signar la seva obra

La Ruth Casabella ens ha descobert avui la figura de la millor pintora del Renaixement. Era Sofonisba Anguissola que, com la resta de dones artistes, no podia signar la seva obre, la qual cosa va fer que s'atibuissin quadres seus a d'altres artistes quese'ls van "apropiar". al Museu del Prado, a Madrid, hi ha només tres quadres fets per dones, i els tres són seus.

L'escala humana

L'escala humana

La Ruth Casabella ens ha parlat avui a les 'Receptes d'art' de Charles-Édouard Jeanneret-Gris, més conegut com a Le Corbusier (1887-1965). Un arquitecte i tèoric de l'arquitectura i l'urbanisme, creador, entre d'altres temes, del Modulor, un sistema de mesures basat en les proporcions humanes

L'impressionisme pictòric

L'impressionisme pictòric

La Ruth Casabella ha dedicat les 'Receptes d'art' d'avui al màxim exponent de l'impressionisme pictòric, el pintor francès Claude Monet.

Enamorat del ballet

Enamorat del ballet

La Ruth Casabella ha dedicat avui les seves 'Receptes d'art' a la figura de Serguei Diàguilev, l'empresari creador dels Ballets russos de París

YSL, les sigles del glamour

YSL, les sigles del glamour

Yves Saint Laurent ha estat, és, i, ben segur, serà per sempre una icona de la moda. És un dels protagonistes de l'exposició sobre la moda dels anys 60 que es pot veure al CAEE. De la seva figura i el seu llegat n'ha parlat la Ruth Casabella a la secció 'Receptes d'art'.

Top entre els tops

Top entre els tops

Amb la Ruth Casabella continuem amb el relat sobre la vida i l'obra dels tòtems de la moda, arran de l'exposició sobre la moda dels anys 60 que hi ha al CAEE. Avui, parlem de la vida i el llegat de Christian Dior, potser el top dels tops, juntament amb Coco Chanel.

Una evident evolució pictòrica

Una evident evolució pictòrica

La vida i l'obra del pintor holandès Piet Mondrian, han estat protagonistes, avui, a les 'Receptes d'art', amb la Ruth Casabella. Un exemple clar d'evolució de la figuració a l'abstracció.

L'art a partir del dolor

L'art a partir del dolor

Hem tancat avui el programa amb les 'Receptes d'art' i la Ruth Casabella. Avui ens ha comentat la vida i l'obra de Charlotte Salomon. Una vida duríssima i que va acabar molt jove. Als 26 anys va morir assassinada a una cambra de gas al camp de concentració d'Auschwitz-Birkenau.

El pintor de les immaculades

El pintor de les immaculades

Amb la Ruth Casabella i les seves 'Receptes d'art' hem sabut més de la vida i l'obra del pintor del Barroc Bartolomé Esteban Murillo.

Poussin i el quadre del misteri

Poussin i el quadre del misteri

La Ruth Casabella ens ha parlat avui del pintor francès NIcolas Poussin, destacant el quadre 'Et in arcadia ego', al qual envolta un misteri molt interessant.

Rembrant, el talent del Barroc neerlandès

Rembrant, el talent del Barroc neerlandès

La Ruth Casabella ha cuinat les 'Receptes d'art' avui amb un dels millors exponents de la pintura del Barroc, l'holandès Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Un pintor i gravador amb un vincle molt curiós amb el compositor Gustav Mahler.

Art africà

Art africà

Unes molt interessants 'Receptes d'art', avui, amb la Ruth Casabella. Ens ha explicat que són els coneguts com a 'Bronzes de Benín', una col·lecció de més de mil peces originàries d'aquest país africà, i creades entre el segle XIII i finals del XIX.

 

Les llums i ombres de John Ruskin

Les llums i ombres de John Ruskin

La Ruth Casabella ens descobreix a les 'Receptes d'art' les llums i les ombres del polifacètic artista anglès John Ruskin (1819-1900).

Exposicions i llibres

Exposicions i llibres

El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern, presenta l’exposició més extensa dedicada a Josep Renau feta fins ara a Catalunya. És una de les recomanacions de la Ruth Casabella, en la darrera secció de la temporada de les 'Receptes d'art'.