MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Sociologia

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

El concepte "transparència"

El concepte "transparència"

En els minuts abans del migdia, el director del CRES, Joan Micó, ha valorat el concepte "transparència", des del vessant polític, però també des d'altres òptiques.

L'Índex mundial de la felicitat

L'Índex mundial de la felicitat

L'espai de Sociologia amb el director del CRES, el Joan Micó, que avui ens ha parlat de l'Índex de felicitat per països que s'ha fet públic aquesta setmana.

La fotografia de la infància del país

La fotografia de la infància del país

A la secció de 'Sociologia', el director del CRES, Joan Micó, ha vingut acompanyat de la directora d'Unicef Andorra, la Marta Alberch. Amb els dos hem valorat les dades de l'Observatori de la infància 2016, que es van fer públiques fa pocs dies.

L'Observatori social estrena lloc web

L'Observatori social estrena lloc web

 A l'espai de Sociologia del Joan Micó, el director del CRES, avui ens ha presentat el nou web de l'Observatori social. A més, ens ha explicat els nous projectes en què estan treballant.

Decidir que no vull decidir

Decidir que no vull decidir

El director del CRES, Joan Micó, amplia detalls al voltant de l'estudi sobre l'abstenció, elaborat amb el departament d'Estadística, per encàrrec del Consell General.

Traient el suc al nou Observatori

Traient el suc al nou Observatori

Amb el director del CRES, el Joan Micó, hem parat atenció a alguns dels detalls de l'Observatori corresponent al segon semestre de 2017.

La vàlua dels símbols

La vàlua dels símbols

Samarretes, bufandes, llaços, himnes, banderes... Avui el Joan Micó, el director del CRES, ha valora la importància dels símbols, l'atac als mateixos i els sentiments de pertinença, entre d'altres reflexions.

Víctima culpabilitzada i agressor victimitzat

Víctima culpabilitzada i agressor victimitzat

Hem tancat el programa amb el Joan Micó, el director del CRES. Amb ell hem comentat algunes de les reaccions posteriors a la sentència de la 'Manada', en què es percep una culpabilització de la víctima i una victimització del grup agressor.

L'Observatori del primer semestre del 2018

L'Observatori del primer semestre del 2018

Amb el Joan Micó, el director del CRES, hem parlat dels resultats de l’Observatori del primer semestre del 2018. En aquesta ocasió, s’han mesurat les percepcions de la ciutadania en relació als aspectes a millorar d’Andorra, la situació econòmica de la població i l’equipament a les llars, la satisfacció envers els serveis públics i qüestions sobre el transport públic.

La fotografia del mercat del treball

La fotografia del mercat del treball

Hem comentat fins al punt de les 12h amb el Joan Micó els resultats de l’enquesta de Forces del Treball i el treball propi del CRES sobre l’Estudi del Mercat Laboral a Andorra. Un treball que ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Estadística.

Els límits de la ciència

Els límits de la ciència

Per primera vegada, es podria haver dut a terme en fetus humans una manipulació genètica. Així ho afirma un jove biòleg xinès anomenat He Jiankui. El seu objectiu és inhibir un gen perquè els nadons siguin resistents al virus de la sida (el VIH). Amb el Joan MIcó, el director del CRES, de l'IEA, hem reflexionat sobre els límits de la ciència i que diu la Bioètica sobre el tema.

Donant voltes a l'Observatori

Donant voltes a l'Observatori

Amb el director del CRES, el Joan MIcó, hem aprofundit en alguns dels temes que han estat protagonistes al darrer Onservatori d'Andorra.

Ara sí és el torn del CRES

Ara sí és el torn del CRES

Hem tancat el programa d'avui amb el Joan Micó, el director del CRES de l'Institut d'Estudis Andorrans, que ens ha donat detalls de l'enquesta d'opinió política, aquesta sí, amb filiació coneguda, que engega demà l'organisme, un cop sabudes les llistes electorals del 7 d'abril

Les altres dades

Les altres dades

Hem rebut en els darrers minuts del programa el director del CRES, el Joan Micó. Hem valorat, més enllà de les respostes concretes dels enquestats, algunes questions de logística de la darrera mostra d'opinió política.

Pas a Pas

Pas a Pas

El Joan Micó, el director del CRES, ha recordat els trets principals de "Mirades sobre el Pas de la Casa, entre fotografia i sociologia", una iniciativa de 2015 que va fer protagonista la vila encampadana.

Valors d'aquí i d'arreu

Valors d'aquí i d'arreu

Amb el Joan Micó, el director del CRES, hem comentat aspectes diversos de les dades obtingudes a Andorra dins l'enquesta mundial de valors, de la qual hem estat un dels països participants per segona vegada. La primera, ara fa onze anys.