MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Sostenibilitat

L’Ara i Aquí engega la divuitena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Els ODS

Els ODS

El Francesc Molist, el responsable d'Andorra Sostenible, ha tancat el programa d'avui fent referència als 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible, que van ser el tema de la conferència que va inaugurar el quart cicle de l'Aula Magna.

Autòcton i al·lòcton

Autòcton i al·lòcton

A l'espai de 'Sostenibilitat', el Francesc Molist, el responsable d'Andorra Sostenible, i l'Anna Moles, la cap d'unitat de Patrimoni Natural, ens han parlat avui del concepte 'espècie invasora'.

El millor, el que no existeix

El millor, el que no existeix

Hem tancat el programa parlant de la Setmana europea de la prevenció de residus amb el responsable d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i la coordinadora d'Estratègia i Comunicació del departament de Medi Ambient, la Natàlia Rovira.

La muntanya importa

La muntanya importa

Amb el Francesc Molist, responsable d'Andorra Sostenible, la Natàlia Rovira, coordinadora d'Estratègia i Comunicació de Medi Ambient, i l'alpinista Domi Trastoy, hem comentat la celebració, l'11 de desembre, del Dia internacional de les muntanyes.

Celebrem sense perdre el seny

Celebrem sense perdre el seny

Amb el Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible, hem parlat avui de responsabilitat, consum, fartanera i malbaratament. Ens ha aconsellat sobre com podem viure un Nadal més sostenible.

 

Bones pràctiques pel 2019

Bones pràctiques pel 2019

El coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, ens ha posat diversos exemples de bones pràctiques que podem posar en marxa en el nostre dia a dia i que ajudaran a la sostenibilitat.

La Font Blanca és CleanCO2

La Font Blanca és CleanCO2

Amb el Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible, i el Jaume Esteve, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, hem parlat del vessant sostenible de la Font Blanca i de la certificació CleanCO2.

Un balanç brillant i una celebració internacional

Un balanç brillant i una celebració internacional

Tanquem el programa amb el coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i l'Anna Claveria, tècnica de Medi Ambient. Parlem del balanç d'actuacions de 2018 d'Andorra Sostenible, i del Dia internacional de les zones humides, que se celebra aquest dissabte.

Actuacions per a la conservació del trencalòs

Actuacions per a la conservació del trencalòs

A l'espai de Sostenibilitat, amb el coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, hem pogut parlar amb l'Àngel Bonada, coordinador del Pla d'actuacions per a la conservació del trencalòs.

Ho podem fer molt millor

Ho podem fer molt millor

Avui acaba la segona campanya 'Recicla'ns, però bé' del departament de Medi Ambient, sobre el reciclatge domèstic. N'hem parlat amb el responsable d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i l'Helena Prieto, la coordinadora de la campanya.

El planeta marca l'hora

El planeta marca l'hora

Pareu molta atenció als que ens han dit des d'Andorra Sostenible. El seu responsable, el Francesc Molist, ens ha recordat que aquest dissabte se celebra arreu del món "L'hora del planeta". Els alumnes de secundària del país ho tenen molt clar i ho hem escoltat al programa.

Conservació del medi, biodiversitat i paisatge

Conservació del medi, biodiversitat i paisatge

Espai de 'Sostenibilitat', on hem valorat la Llei 7/2019, del 7 de febrer, de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, amb el Francesc Molist, d'Andorra Sostenible, i la Natàlia Rovira, coordinadora d'Estratègia i Comunicació de Medi Ambient.

Un tipus de contaminació invisible

Un tipus de contaminació invisible

Des d'Andorra Sostenible, el seu responsable, el Francesc Molist, ens ha parlat de la celebració, ahir, del Día Internacional de Concienciació sobre el Soroll. Ens acompanya també l'Alex Rodríguez, tècnic educatiu del centre.

Jornada de neteja europea

Jornada de neteja europea

En els darrers anys, s’han organitzat a Europa diferents campanyes de neteja per fer front al problema de la brossa. El Clean-Up Day europeu, “Let’s Clean Up Europe!” vol aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment que tindrà lloc el mateix dia a tot Europa. Andorra se suma per cinquena vegada i demà hi haurà centenars d'escolars del país ajudant a la Iniciativa. Ho hem comentat amb el coordinador d'Andorra Sostenible, el Francesc Molist, i el responsable de manteniment dels refugis i els camins GR, l'Albert Pla. A més, parlarem, de la campanya de refugis a l'estiu

Un projecte de participació ciutadana

Un projecte de participació ciutadana

Amb el Francesc Molist, d'Andorra Sostenible, i la Clara Pladevall, investigadora del CENMA, hem comentat els temes principals de la celebració, ahir, del Dia mundial de la Diversitat Biològica, i la presentació del projecte Phénoclim (19h, sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany.

Setmana de medi ambient

Setmana de medi ambient

En els darrers minuts del programa ens hem fixat en aspectes diversos que estant sent notícia en la Setmana del Medi Ambient. Ho hem fet amb el Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible.

 

Tancament i balanç del curs

Tancament i balanç del curs

El balanç del Fòrum Escola Verda, el tancament curs escolar i les activitats d'estiu d'Andorra Sostenible, han estat protagonistes avui, amb el coordinador de l'ens, el Francesc Molist. A més, parlarem de la Setmana europea de l'energia i de la campanya a les xarxes sobre els ODS.

Un nou (i sostenible) curs en marxa

Un nou (i sostenible) curs en marxa

El Francesc Molist, coordinador d'Andorra Sostenible, ens ha visitat al tram final del programa i ens ha presentat alguns dels projectes que desenvoluparan durant el curs que acaba de començar.

Proximitat, qualitat, Piribus i Iniciatives ambientals

Proximitat, qualitat, Piribus i Iniciatives ambientals

Hem tancat el programa amb el Francesc Molist, d'Andorra Sostenible. Hem parlat de productes de proximitat i qualitat, i de tallers a les escoles sobre el tema. També del Piribus i del 14è Concurs d'iniciatives ambientals, obert a rebre propostes fins el 8 de novembre