MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Toi Toi Toi

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Les diferents "veus" dins del registre d'una soprano

Les diferents "veus" dins del registre d'una soprano

La Jonaina Salvador ens ha proposat avui una secció 'Toi, Toi, Toi' per gaudir i aprendre. Hem començat a analitzar els diferents registres de veus femenines. Hem començat amb la de la soprano, on la nostra col·laboradora ha indicat les diferents subdivisions existents.

Segon capítol sobre les veus femenines al 'Toi, Toi, Toi'

Segon capítol sobre les veus femenines al 'Toi, Toi, Toi'

La Jonaina Salvador ha completat avui el capítol sobre les veus femenines a l'espai 'Toi, Toi, Toi', centrant l'atenció en les tipologies de mezzosopranos i les contralts, i recordant el que ens va dir a la primera part del tema sobre les subdivisions que hi ha entre les soprano. Ah... i al final, la Jonaina canta a capella.

Les veus dels tenors i contratenors

Les veus dels tenors i contratenors

Tancant la tercera hora del programa, un nou espai 'Toi, Toi, Toi' amb la Jonaina Salvador. En aquesta ocasió comença la repassada a la tipologia de les veus masculines amb les dels contratenors i els tenors. Deixem pel segon capítol, les dels barítons i els baixos.

Conjunts de veus i òperes lleugeres destacades

Conjunts de veus i òperes lleugeres destacades

Després de repassar les tipologies de les veus femenines i masculines, la Jonaina Salvador, amb el 'Toi, Toi, Toi', avui ens ha posat exemples de conjunts de veus en òperes lleugeres destacades.

La Festa de la música

La Festa de la música

Hem rebut a la Jonaina Salvador en un nou espai 'Toi, Toi, Toi'. La responsable de l'Associació Andorra Lírica ha presentat la darrera cita d'enguany, la 'Festa Lírica' del 10 i 11 de juny a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria

Un tast de l'estrena de la temporada d'Andorra Lírica

Un tast de l'estrena de la temporada d'Andorra Lírica

Primer 'Toi, Toi, Toi' del curs amb la Jonaina Salvador. Un aperitiu de "Tutto Mozart", el primer espectacle de la nova temporada de l'Associació Andorra Lírica que es representarà a Sant Julià els dies 21 i 22 d'octubre.

El Nadal més líric

El Nadal més líric

La Jonaina Salvador ha dedicat avui el seu espai a diversos enfocaments sobre temes de Nadal, els de caire més religiós, els laics, i els populars. Un molt bon espai, on la Jonaina canta un dels temes.

La poció màgica de l'amor

La poció màgica de l'amor

Estem a la recta final dels assajos de "L'Elisir d'amore", la segona cita de la temporada de l'Associació Andorra Lírica que es representa aquest cap de setmana a Sany Julià de Lòria.. Hem fet una repassada musical a l'òpèra còmica de Donizetti amb la Jonaina Salvador

La història del lied

La història del lied

La Jonaina Salvador ens ha portat un nou espai 'Toi, Toi, Toi' per parlar sobre el concepte del "lied", com es coneix a la cançó breu en la història de la música clàssica.

Jonaina i el faraó

Jonaina i el faraó

La Jonaina Salvador ha presentat avui a l'espai 'Toi, Toi, Toi' el tercer espectacle de la temporada d'Andorra Lírica, la sarsuela de Vicente Lleó "La Corte del faraón". Es representarà el 12 i 13 de maig a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

I d'on ve això de la sarsuela?

I d'on ve això de la sarsuela?

La Jonaina Salvador ha portat avui a l'espai 'Toi, Toi, Toi' la història de la sarsuela. Des dels seus orígens, que cal trobar-los al segle XVII, fins a les més modernes. El terme "sarsuela" ve del lloc (la Zarzuela, al Pardo, Madrid) on es van fer les primeres representacions.

La Callas, by Jonaina

La Callas, by Jonaina

La Jonaina Salvador ha dedicat l'últim espai 'Toi, Toi, Toi' de la temporada a la cantant considerada per la gran majoria de la crítica com la soprano más eminent del siglo XX: Maria Callas, 'La Divina' o 'Diva assolutta'. La setmana passada es va projectar un documental a Andorra que portava per títol "Maria, by Callas". avui nosaltres hem fet un espai anomenat "La Callas, by Jonaina"

Andorra Lírica aixeca el teló de la quarta temporada

Andorra Lírica aixeca el teló de la quarta temporada

En el primer espai 'Toi, Toi, Toi' de la temporada, la Jonaina Salvador ens ha presentat l'òpera que obre el nou curs de l'Associació Andorra Lírica/ Òpera d'Andorra, "El barber de Sevilla", el 13 i 14 d'octubre, a l'Auditori Claror de Sant Julià.

La Caballé

La Caballé

Les grans dives de l'òpera són identificades habitualment només pel cognom. Exemples, la Callas i la Tebaldi, d'entre les del passat, o la Netrebko i la Fleming, entre les actuals. Avui al 'Toi, Toi, Toi', des del respecte i l'admiració, la Jonaina Salvador ha volgut fer un homenatge a la memòria de la Caballé.

La millor veu d'Austràlia

La millor veu d'Austràlia

La Jonaina Salvador completa la sèrie sobre tres grans sopranos, malaurdament ja desaparegudes, després dels espais que hem fet sobre la Maria Callas i la Montserrat Caballé. El 'Toi, Toi, Toi' d'avui parla de 'La millor veu australiana: Joan Sutherland".

El faraó andorrà és finalista

El faraó andorrà és finalista

La Jonaina Salvador, avui via telefònica, ens ha acompanyat en un nou espai 'Toi, Toi, Toi'. La nostra soprano de capçalera, ens ha explica que la sarsuela 'La corte del Faraón', de l' Associació Andorra Lírica, ha estat nominada finalista als Premis Ars Mediterranea International. A més, el conte de 'Hansel i Gretel', es representarà els dies 9 i 10 de febrer, a l'Auditori Claror de Sant Julià. Hem comentat aquests temes i hem recuperat una estona de la secció en quw es va descriure la sarsuela esmentada. dies abans de la seva representació a Sant Julià de Lòria.

L'elegància en forma de veu

L'elegància en forma de veu

Fa pocs dies, el gal·lès Bryan Terfel ha actuat al país. Ens agrada doncs, avui a l'espai 'Toi, Toi, Toi', parlar de la figura del baríton en el món del l'òpera i la cançó lírica, amb la Jonaina Salvador, l'Associació Andorra Lírica, en un nou espai 'Toi, Toi, Toi'.

La filla de Donizetti

La filla de Donizetti

La Jonaina Salvador ens ha transportat avui al Tirol i ha comentat els passatges més significatius de "La fille du régiment", l'òpera de Gaetano Donizetti, que serà últim espectacle de la quarta temporada de l'Associació Andorra Lírica. Les representacions es faran l'11 i 12 de maig a l'Auditori Claror de Sant Julià.