MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

La rèplica

La rèplica: Temporada 2015-2016

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al  futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos.  Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar.  Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Gemma Rial. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.

Entrevista al ministre Jordi Cinca

Entrevista al ministre Jordi Cinca

El ministre de Finances Jordi Cinca confirma que el Govern ha desestimat la demanda dels germans Cierco per danys i perjudicis en l'afer BPA.  Cinca també es refereix també a la polèmica amb Rosa Ferrer i al pacte de Cd'i amb els liberals.

Tertúlia d'actualitat amb Maanan Aouraghe, Èric Jover, Felip Gallardo i Cèlia Vendrell

Tertúlia d'actualitat amb Maanan Aouraghe, Èric Jover, Felip Gallardo i Cèlia Vendrell

Analitzem l'actualitat política amb Maanan Aouraghe ( Liberals d'Andorra), Èric Jover ( Demòcrates per Andorra), Felip Gallardo ( SDP) i Cèlia Vendrell (PS). Entre els temes a debat, l'inici de les rondes per encetar la reforma de les competències i transferències dels comuns, la pujada de sou dels cònsols d'Encamp i la posterior marxa enrere en la decisió, l'heliport i les demandes d'informació de l'oposició al Govern en el cas BPA. 

Tertúlia amb els periodistes Ignasi de Planell, Enric Guinart i Albert Roig

Tertúlia amb els periodistes Ignasi de Planell, Enric Guinart i Albert Roig

El director general del Diari d'Andorra, Ignasi de Planell, el director del diari Bon Dia, Enric Guinart, i el periodista Albert Roig analitzen els principals reptes polítics del 2016 i la crisi de BPA. Amb ells hem parlat del futur de Vall Banc i els treballadors de l'entitat bancària, de l'heliport nacional, com encaren el Govern i els comuns la reforma de les competències i les transferències,  i el paper dels partits de l'oposició. 

Tertúlia amb Júlia Martínez Illescas, Ricard de Haro, Isabel Lozano i Josep Mª Cabanes

Tertúlia amb Júlia Martínez Illescas, Ricard de Haro, Isabel Lozano i Josep Mª Cabanes

Tertúlia d'actualitat política amb Júlia Martínez Illescas, Ricard de Haro, Isabel Lozano i Josep Mª Cabanes. Debatim sobre la situació del cas BPA i les seves conseqüències pels afectats, pel país i pel sistema financer. Els nostres convidats també han parlat de la contractació del nou cap del gabinet jurídic del Govern, del pacte d'Estat per negociar l'acord amb la UE i de la dimissió de Rosa Ferrer.

Entrevista a l'excap de Govern Marc Forné

Entrevista a l'excap de Govern Marc Forné

Conversem amb l'excap de Govern Marc Forné sobre l'actualitat política, el present i el futur d'Andorra. Comencem per la polèmica al Govern arran de l'oposició del nou ministre de Salut a la clínica de fertilitat de l'Institut Marquès prevista a Soldeu i l'obertura econòmica, amb què es mostra crític. Sobre la UE considera que s'han de marcar línies vermelles com, per exemple, en la lliure circulació de persones perquè Andorra no la podria assumir. Opina que l'heliport nacional és essencial i li va soprendre que Rosa Ferrer donés suport a Minguillón si estava al Govern. També ha parlat de la crisi de BPA i creu que la Massana hauria de tenir més tot.

Entrevista al ministre Xavier Espot

Entrevista al ministre Xavier Espot

Entrevistem el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior Xavier Espot per conèixer en profunditat les prioritats de la legislatura després dels canvis al Govern, que han suposat que Espot ha assumit la cartera d'Afers Socials i el departament d'ocupació. Una proposta de llei per la igualtat transversal que abasti tots els col·lectius susceptibles de discriminació, la regulació del dret de vaga, la reforma profunda del servei d'ocupació i la nova llei de la policia són alguns dels temes destacats. També ha parlat d'actualitat política: la polèmica sobre els interrogatoris del 'cas Pujol' a la batllia i el cas del policia condemnat per revelació de secrets. 

Entrevista al ministre Gilbert Saboya

Entrevista al ministre Gilbert Saboya

Amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, parlem de la notícia de la setmana: la nova nota del FinCEN sobre la situació de BPA. Saboya n'analitza el contingut, les seves conseqüències i el futur de Vall Banc. Defensa la intervenció de l'entitat per salvaguardar la plaça financera. Amb el ministre comentem també el transcurs de les negociacions amb la UE i les paraules de l'ambaixadora de França, que hauria indicat que les negociacions amb la UE poden fer caure l'acord duaner del 1990. 

Tertúlia d'actualitat amb Felip Gallardo, Guillem Valdés i Dolors Cabot

Tertúlia d'actualitat amb Felip Gallardo, Guillem Valdés i Dolors Cabot

Ens acompanyen Felip Gallardo, Guillem Valdés i Dolors Cabot. Amb ells analitzem els diferents temes que marquen l'actualitat del país, com la detenció d'un sotsoficial de policia per disparar contra la seu central del cos, la polèmica al voltant de l'esmena al pressupost que enfronta SDP amb la sindicatura, la reforma sanitària, l'evolució del cas BPA i el potencial d'Andorra per organitzar esdeveniments com la Copa del Món el passat cap de setmana. El programa va ser enregistrat dimarts 01/03/2016.

Entrevista a Isabel Lozano

Entrevista a Isabel Lozano

Compartim una conversa amb Isabel Lozano, actualment copresidenta dels Verds d'Andorra. Lozano és la primera i única dona que s'ha presentat a cap de Govern. Amb ella parlem del paper de la dona en la política i fem un repàs a la seva opinió sobre els temes d'actualitat, com el cas BPA, l'interès de l'Institut Marquès per instal·lar-se a Andorra, l'avortament o les relacions amb la Unió Europea i el neguit per mantenir l'acord duaner del 1990.

Entrevista a la subsíndica Mònica Bonell

Entrevista a la subsíndica Mònica Bonell

Entrevistem la subsíndica general, Mònica Bonell, una de les dones amb un paper polític més destacat al país. Analitzem amb ella el paper de la dona en el món de la política, encara dominat pels homes. Ens dóna la seva visió del cas BPA i afirma que l'ambient al Consell General és de preocupació des que va esclatar la crisi a l'entitat financera. Opina sobre les teories conspiratòries i creu que "són fruit de la imaginació" perquè "reduir (el cas BPA) a problemes entre famílies em sembla terrible". 

La malnutrició entre els infants d'Andorra

La malnutrició entre els infants d'Andorra

Programa especial en col·laboració amb Unicef i la campanya contra la desnutrició infantil "ara no podem parar". Ens acompanyen Jesús Galindo, responsable de seguretat alimentària del Govern, Marta Alberch, directora d'Unicef Andorra, i Alba Reguant, nutricionista. Amb ells parlem de la campanya i també de la malnutrició entre els infants del país. 

Tertúlia d'actualitat amb Guillem Valdés, Christian Foubert i Ricard de Haro

Tertúlia d'actualitat amb Guillem Valdés, Christian Foubert i Ricard de Haro

Comentem l'actualitat amb l'economista Christian Foubert, l'exconseller general Ricard de Haro i l'enginyer consultor Guillem Valdés.Parlem del brot de gastroenteritis relacionat amb el consum d'Aigua d'Arinsal i, sobretot, de BPA, el procés de compra de l'entitat i el futur dels comptes i clients. També hem analitzat la polèmica al voltant dels papers de Panamà i el model fiscal del país, així com la politització de l'afer. 

Entrevista a l'excap de Govern Albert Pintat

Entrevista a l'excap de Govern Albert Pintat

L'excap de Govern Albert Pintat dóna la seva visió sobre el futur del país i la negociació d'un acord d'associació amb la UE. Considera que s'han de mantenir les especificitats d'Andorra per no perdre sobirania i reconeix que el país no es pot quedar al amrge, tot i veure que Europa passa per moments baixos. Sobre BPA, diu que ha deixat tocat el sector financer i diu que la confiança "s'ha de reconquerir" amb "reputació, imatge i solidesa". Opina que "algun dia sabrem la veritat" sobre "la martellada" sobre BPA i per què el FinCEN ha sigut "tan letal".

Entrevista a Jordi Cinca

Entrevista a Jordi Cinca

El ministre de Finances, Jordi Cinca  ha negat qualsevol vinculació d'Orfund amb els diamants de sang, contraban amb lingots d'or, senyors de la guerra o altres activitats il·lícites. Segons el ministre, les acusacions i algunes publicacions aparegudes recentment tenen la voluntat de "desestabilitzar el Govern".Sobre la possibilitat de dimitir, ha reconegut que ho ha pensat "però però no pel que estan dient, sinó perquè des de la vessant personal és dur de portar". Diu "estar tocat". Trobaràs el programa complet a l'enllaç:

Entrevista a la directora de l'ADI Imma Jiménez

Entrevista a la directora de l'ADI Imma Jiménez

Parlem amb la directora d'Andorra Desenvolupament i Inversió, Imma Jiménez, sobre com treballa l'ADI per a la promoció del país, per l'obertura econòmica i per ajudar a les empreses del país a internacionalitzar-se, els resultats que s'estan obtenint, com s'estan desenvolupant els clusters, la resposta de les empreses i quins sectors estan creixent més. 

Entrevista al director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal

Entrevista al director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal

El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, detalla com serà la reducció esglaonada dels preus de la itinerància i com els preus es poden ajustar sense necessitat de competidors. Diu que Andorra és el primer país del món que retira la telefonia tradicional de coure i explica que s’impulsaran projectes d’innovació. Amb ell també hem parlat dels dividends que l’empesa cedeix al Govern i de les empreses espanyoles candidates per a la internacionalització d’Andorra Telecom. També s’ha manifestat sobre l’enquesta de l’Observatori, que situa els serveis de l’empresa com els pitjors valorats per la població, juntament amb la CASS.