MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Sobre RTVA, S. A.

 

Ràdio i Televisió d’Andorra, S.A. és una societat pública de titularitat estatal, creada per la Llei de la radiodifusió i televisió pública i de creació de la societat pública Ràdio i Televisió d'Andorra, S.A., de 13 d’abril del 2000, que gestiona el servei públic de radiodifusió i televisió del Principat d’Andorra, i que té com a finalitat la consolidació d'un servei públic d’informació que contribueixi al pluralisme informatiu en la formació d'una opinió pública lliure i la difusió de la cultura pròpia.

Per desenvolupar aquestes activitats RTVASA subjecta la seva programació, les seves emissions i els serveis que presta, als principis generals establerts en la Constitució del Principat d'Andorra i als drets i les Llibertats que s'hi reconeixen i s'hi garanteixen mantenint com a valors infranquejables i inviolables :

L’objectivitat, la veracitat i la imparcialitat de les informacions.
El respecte a la Llibertat d'expressió i informació.
El respecte als drets a l'honor, la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge.
El respecte al pluralisme polític, cultural i social.
La promoció de la llengua, així com l'execució de la missió cultural, educativa i social pròpies d'Andorra.
El respecte i l'atenció especial a la joventut i a la infància, tant en el tractament dels continguts com en la programació en general.
El respecte als principis d'igualtat i de no discriminació per raó de naixement, de raça, de sexe o de qualsevol circumstància personal o social.

L'objectiu d'RTVASA és consolidar l’objecte final de l’entitat, millorant contínuament el servei i l'atenció als requeriments dels ciutadans que segueixen les nostres activitats i emissions sigui per mitjà de Radio Nacional d'Andorra, Andorra Televisió, el web www.andorradifusio.ad, o les seves xarxes socials.

Anualment es defineixen els objectius generals i els continguts bàsics per a la confecció de la graella de programació, els programes de producció pròpia, de produccions alienes (documentals, dibuixos animats i programes radiofònics), la participació als diferents esdeveniments celebrats dins el territori andorrà i les transmissions tant esportives com culturals i polítiques que és produeixen.

La Ràdio i Televisió Públiques són el soci indissociable de la major part de les manifestacions que la societat andorrana genera, sent-ne el vehicle de promoció i sent també el difusor de les notícies que dia rere dia s’hi genera.

Una de les funcions més importants i destacades de la RTVASA, és la digitalització, gestió i conservació del seu ampli arxiu audiovisual que acaba conformant la memòria històrica del país. Una de les prerrogatives més sensibles i destacades de l’entitat i que la Direcció és directament responsable de la gestió d’aquest fons que dia rere dia és va engrandint al mateix temps que se’n digitalitza la part més antiga conservada en suport analògic.


Contacte

Ràdio i Televisió d'Andorra, S.A.
c/Baixada del Molí 24, Andorra la Vella