/ 11º

Derrota per la mínima a Albània (1-0)

Un rigorós penal xiulat al minut 73 l'ha transformat &

Un rigorós penal xiulat al minut 73 l'ha transformat Çekiçi per donar els tres punts als albanesos. Andorra ha deixat una bona imatge a Albània i ha tancat la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 en cinquena posició amb 6 punts.

La selecció ha disposat d'opcions per aconseguir puntuar a l'Air Albania Stadium, tal com va succeir ara fa dos anys. Koldo Álvarez ha donat entrada a Alberto Rosas a l'onze titular, després de fer-lo debutar contra Polònia, i ha sortit amb una defensa de 5.

Els tricolors s'han mostrat valents en la pressió i, al minut 15, Cristian Martínez ha posat a prova Strakosha amb un xut des de fora de l'àrea. Albània ha disposat d'un parell d'ocasions en centrades laterals, però la solidesa defensiva andorrana i la bona col·locació de sota pals de Josep Gomes han evitat el gol.

Poc abans del descans, Rosas també ha pogut obrir el marcador amb una acció individual, però el seu xut l'ha refusat el porter. En la darrera acció de la primera meitat, Roshi ha estavellat una pilota al pal. Al descans, 0 a 0.

A la segona meitat, els tricolors han patit el desgast físic de la inferioritat numèrica davant Polònia. Els albanesos han avançat línies i han començat a trobar forats a la defensa tricolor. El gol ha arribat al minut 73, després que l'àrbitre xiulés un penal força dubtós de Joan Cervós. Çekiçi no ha perdonat i amb un xut centrat ha fet l'únic gol de la nit.

Andorra tanca la fase de classificació amb 6 punts, dues victòries i 8 gols a favor. Unes xifres de rècord que mostren el creixement del combinat nacional. Pel que fa al grup, Anglaterra ha acabat primera i s'ha garantit el bitllet per Qatar en golejar San Marino, per 0 a 10, i Polònia jugarà la repesca.

Foto cedida: Xavi Miró / FAF