/ 16º

Huerta tanca la temporada del retorn amb bons resultats

Després de tres anys apartada de l'atletisme, Dayane Huerta ha tornat a la competició per la porta gran. Les dues medalles als Jocs de Malta i el tercer lloc al Campionat de Catalunya són la millor motivació, assegura, per tornar amb més força la temporada vinent.

Dayane Huerta ha tornat a gaudir amb l'atletisme aquesta temporada després d'una llarga aturada de tres anys per uns problemes musculars que no trobaven solució. La proximitat dels Jocs dels Petits Estats de Malta va ser la millor motivació per tornar a trepitjar el tartan i els resultats han superat les millors expectatives, amb dues medalles als Jocs i un tercer lloc al Campionat de Catalunya. No hi ha una única clau per explicar-ho. Segons Huerta, és una suma de tot: "Treball físic i mental i també constància".

La seva ha estat una tornada doble, a l'atletisme i a la prova dels 3.000 metres obstacles, amb la qual es va iniciar i després va deixar aparcada per centrar-se en els 800 i els 1.500 metres. Huerta confessa que "passar les tanques em motiva i m'agrada molt aquesta prova".

Acaba la temporada amb un bon regust i sense posar-se objectius a llarg termini. El que vol Huerta és, de moment, "gaudir de l'atletisme".

Si continua gaudint com aquest any, i amb cinc medalles en tres participacions als Jocs dels Petits Estats, Huerta pot tornar a ser una garantia de podi a Andorra 2025.

Imatges: Kevin Ribeiro