/ 15º

El MoraBanc Andorra assalta la 'casa blanca' en un partit històric (105-107)

El MoraBanc Andorra ha posat fi a quatre derrotes consecutives a

El MoraBanc Andorra ha posat fi a quatre derrotes consecutives a la Lliga Endesa guanyant aquest diumenge a la pista del fins ara invicte Reial Madrid. L'equip del Principat ha estat capaç de superar al vigent campió d'Europa en un partit històric gràcies a una aportació coral, al 13/30 en triples o als 36 rebots, 15 ofensius. El millor del MoraBanc Miki Vitali amb 17 punts i un 19 de valoració.

Amb permís del Montakit Fuenlabrada i San Pablo Burgos que aquest cap de setmana han derrotat al Barça Lassa i a l'Unicaja, respectivament, el MoraBanc Andorra ha protagonitzat aquest diumenge la gran sorpresa de la setena jornada ACB. El conjunt d’Ibon Navarro, que feia un mes que no coneixia la victòria a la Lliga Endesa, s’ha convertit en el primer equip capaç de superar aquesta temporada al Reial Madrid i a casa seva. Els blancs, fins ara, havien sumat per victòries tots els partits de Lliga i Eurolliga.

En un inici d'autèntica fantasia el MoraBanc Andorra ha començat amb un Andrew Albicy tocat per una vareta màgica anotant un 4/4 en triples. De fet, l'equip del Principat, que ha arribat a guanyar de nou punts (24-33), ha tancat el primer quart amb un 7/11 en triples que l'ha permès acabar els primers deu minuts per davant en el marcador (26-33). El Madrid, amb molts punts a les seves mans, ha intentat forçar la màquina en el segon quart però el MoraBanc sempre ha trobat resposta gràcies a Dylan Ennis, Vitali o Whittington (35-43). La inspiració de Carroll des del triple (4/6) ha permès als blancs donar-li la volta al marcador (58-57) després d'un 16-7 de parcial però el bon treball global dels d'Ibon Navarro, guanyant la lluita en el rebot, ha ajudat al MoraBanc a arribar al descans per davant en el marcador gràcies a dos tirs lliures finals de Whittington (58-59).

A la represa els 59 punts s'han convertit en 60 gràcies al tir lliure anotat pel MoraBanc després de la tècnica assenyalada a Carroll quan el jugador del Madrid es retirava als vestuaris. L'equip d'Ibon Navarro en el tercer quart ha seguit controlant el partit i ampliant les diferències (70-82). Els blancs, tocats, a remolc, vivien de cops de geni i dels tirs lliures (42 en tot el partit pels 19 del conjunt tricolor). A l'últim quart el MoraBanc ha arribat amb una important però insuficient diferència de deu punts (74-84) que el condemnava a seguir sofrint la resta del partit. En els últims deu minuts l'equip de Laso, a la desesperada, s'ha agafat al partit com ha pogut gràcies a l'encert de Jaycee Carroll, MVP amb 32 punts (6/11 en triples), i a la permissivitat arbitral amb decisions més que discutibles. Malgrat lluitar contra tot un seguit d'adversitats, i amb Albicy, Rafa Luz i Whittington eliminats, el MoraBanc Andorra ha tret caràcter, talent i encert, com un triple de Miki Vitali a 30 segons del final (101-105). El Madrid, pressionant a tota pista, empatava el partit (105-105) gràcies a un 4-0 de parcial, Dylan Ennis feia de les seves en una penetració per col·locar el 105-107 però el Madrid encara tindria el triple de la victòria que Sergi Llull no aprofitaria. Al final, victòria històrica del MoraBanc Andorra que ha signat la seva segona màxima anotació en la competició.

El proper partit del MoraBanc Andorra serà dimecres (20h) a la Bombonera contra el Galatasaray en l’enfrontament corresponent a la sisena jornada de l'Eurocup, primera de la segona volta, en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.