/ 16º

El MoraBanc Andorra es dissol a Vitòria (108-95)

Després de sumar tres victòries consecutives, el MoraBanc Andorra s’ha retrobat aquest diumenge amb la derrota (108-95), dotzena de la temporada, en la pista d’un Baskonia liderat per Markus Howard (28 punts) i Chima Moneke (26 punts). Els tricolor, de més a menys, malgrat dominar per deu punts (27-37) al llarg de la primera meitat, acabarien cedint en un fluix segon temps (59-48) producte de l’encert rival però també de les facilitats dels andorrans en el rebot i el tir lliure. Marin Maric, el millor del MoraBanc amb 20 punts, 4 rebots i un 27 de valoració.

Després de trencar el malefici de les vuit derrotes consecutives a Saragossa en l’últim partit del 2023 i fer una autentica exhibició contra l’UCAM Múrcia i el Surne Bilbao Basket, després de sumar tres victòries consecutives, el conjunt tricolor s’ha topat aquest diumenge amb la dotzena derrota de la temporada al Fernando Buesa Arena de Vitòria. En un partit que no tindria res a veure amb el de la primera volta en la Bombonera (85-68) pel que fa a les baixes del Baskonia, el conjunt tricolor, malgrat fer una gran primera meitat, acabaria cedint en la segona. Amb aquesta derrota l’equip de Natxo Lezkano es queda una victòria per sobre del descens.

Malgrat sortir a veure-les venir amb un Baskonia més endollat, el MoraBanc Andorra, vivint d’inici dels punts de Nacho Llovet, no trigaria a despertar. De fet, a partir del 9-7, l'equip de Natxo Lezkano agafaria les regnes del partit (9-14) gràcies als seus bons percentatges en el tir i al control del rebot que li permetria córrer al contraatac. Amb els punts de Marin Maric, Mihajlo Andric i un 3/7 en triples, el MoraBanc Andorra arribaria al final del primer quart amb una interessant renda de sis punts (20-26).

Però el conjunt tricolor seguiria amb ganes de més. Mantenint una bona intensitat en defensa i encert en atac amb els punts de Jerrick Harding, els del Principat posarien la por en el cos a tot un equip d'Eurolliga arribant a tenir una màxima de deu punts (27-37) després d'un 7-11 de parcial. Però a partir de llavors els de Dusko Ivanovic reaccionarien mossegant en defensa i trobant al de sempre, Markus Howard, imparable al costat de Chima Moneke i Vanja Marinkovic. El Baskonia, dominador del rebot a partir d’aleshores, passaria a controlar el partit i un 22-10 de parcial deixaria un 49-47 al descans.

Després de passar pels vestuaris, amb el pas dels minuts en el tercer quart, el MoraBanc Andorra s'aguantaria dins del partit gràcies als punts de Maric i als triples de Rafa Luz i Tobias Borg. De fet el conjunt tricolor es tornaria a veure per davant en el marcador (60-62) malgrat no tancar el rebot i perdonar massa des del tir lliure. Però un 10-0 de parcial ho començaria a canviar tot. El Baskonia, més còmode sobre el parquet del Buesa Arena, castigaria cop de triple fins a arribar al 76-68 a deu minuts per al final. El MoraBanc, amb l'aigua al coll, ho intentaria en tot moment però els de Natxo Lezkano, de més a menys, s'acabarien dissolent davant un Baskonia més encertat fins al 108-95 definitiu.

El MoraBanc Andorra rebrà el proper dissabte la visita del Joventut Badalona (20:45h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.