/ 15º

El MoraBanc Andorra vol però no pot contra un sòlid Unicaja (84-95)

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la cinquena

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la cinquena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (4-5), tercera a casa, després de perdre 84-95 davant de l’Unicaja de Màlaga. Els de Luis Casimiro no han donat cap opció a un MoraBanc avui faltat d’energia sense Moussa Diagné. Miki Vitali, el millor dels locals amb 10 punts i un 19 de valoració. Gio Shermadini, MVP del partit amb 17 punts, 10 rebots, 31 de valoració.

Malgrat arribar a la novena jornada de la Lliga Endesa en un bon moment després de sumar quatre victòries consecutives entre ACB i Eurocup davant Reial Madrid, Galatasaray, Baskonia i Brescia, el MoraBanc Andorra no ha tingut resposta aquest dissabte davant d'un Unicaja que ha jugat molt fàcil i molt a gust. El conjunt malagueny ha sortit de la Bombonera amb la setena victòria de la temporada (7-2).

El partit ja ha començat amb males notícies pel MoraBanc Andorra després que Moussa Diagné, amb molèsties musculars, hagi demanat el canvi als 55 segons malgrat haver intentar jugar i ajudar als seus companys. Sense l’energia del senegalès, el MoraBanc Andorra ha entrat bé al partit a cop de triple gràcies a l’encert de jugadors com Andrew Albicy i Miki Vitali (17-10). L’Unicaja, però, amb Jaime Fernández a pista, molt xiulat per la seva antiga afició en el seu retorn a la Bombonera, ha pujat línies en defensa forçant set pèrdues als andorrans, quinze en tot el partit, i ha capgirat el marcador després d'un 3-12 de parcial. Al final del primer quart l’equip de Luis Casimiro dominava l’electrònic per un ajustat 20 a 22. En el segon quart, en un partit boig, trencat, l’Unicaja ha seguit ampliant les diferències (36-41) gràcies a un imparable Gio Shermadini (11 punts, 6 rebots, 21 de valoració al descans). Amb un 36-41 en el marcador, l’equip d’Ibon Navarro, fent la goma, molt carregat de faltes en el joc interior, ha tornat a trobar l’encert exterior. Dos triples de Shayne Whittington i David Jelinek han permès al MoraBanc donar la volta al marcador (47-46) però una cistella final de Brian Roberts (màxim anotador del partit amb 20 punts) ha deixat el definitiu 47-48 al descans.

En la segona meitat el MoraBanc Andorra, col·lapsat, sense la intensitat que requeria l’enfrontament, ho ha pagat amb un 5-14 de sortida que ha permès a l’Unicaja agafar deu punts de diferència (52-62). L’equip d’Ibon Navarro ha sabut eixugar aquesta renta (63-66) per tot seguit tornar a rebre un parcial que ha deixat un 68-75 al final del tercer quart. Els de Luis Casimiro, gestionant el partit i el marcador, jugant amb paciència, movent molt bé la pilota, han marxat de tretze punts (72-85) entrat ja l’últim quart. En els últims minuts el MoraBanc ho ha intentat però no ha tingut cap opció de victòria davant un Unicaja molt més sòlid (84-95).

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar la Bombonera el proper dimarts per disputar contra l’Estrella Roja (20h) el partit corresponent a la vuitena jornada de l’Eurocup en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.