MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

Fins a 60.000 euros per infringir la llei del català

www.andorradifusio.ad

Fins a 60.000 euros de multa per infracció de la llei de la llengua pròpia. Així ho fixa el projecte de llei, que serà aprovat previsiblement per majoria durant la sessió parlamentària d'aquest dijous. 

El projecte de llei del català preveu tres tipus d'infracció que, al mateix temps, preveuen sancions si s'incompleixen les obligacions, com tenir la retolació del comerç en català. Les infraccions lleus anirien des d'una reprensió per escrit fins a una multa d'un màxim de 1.200 euros. Les infraccions greus, fins a 6.000 euros i les molt greus, fins a 60.000. Les sancions també comporten l'obligació de retirar o modificar el rètol, el producte o el text. A més, si es tracta d'entitats subvencionades o finançades per qualsevol administració es pot reduir l'ajut en cas de falta greu o retirar-lo en cas de falta molt greu. 

L'esmena proposada pel grup parlamentari de Concòrdia planteja suprimir la reprensió privada i començar directament les sancions amb una multa mínima de 600 euros. Per la seva banda, Andorra Endavant vol rebaixar les quanties i que la sanció màxima en cas d'infracció molt greu sigui de 6.000 euros

Informa: Pilar Candel