MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

Acusat descens en les exportacions

www.andorradifusio.ad

Les exportacions han caigut més d'un 20% el setembre respecte a fa un any. És el segon mes consecutiu que passa. Les importacions, en canvi, continuen augmentant malgrat el descens en la compra de carburants.

Les vendes a l'exterior han baixat durant el setembre més de vint punts. És el segon mes seguit que passa. Només han estat per valor d'uns 6 milions i mig d'euros, quan ara fa un any superaven còmodament els vuit.

En són responsables els sectors industrial, d'electrònica i joieria, amb caigudes superiors al 30% respecte al setembre de l'any passat.

Per contra, en el capítol d'importacions, setembre s'ha comportat amb tendència a l'alça. Les compres a l'exterior han estat de gairebé quatre milions més que dotze mesos abans.

Els increments més grans s'han constatat en la construcció, fet que acostuma a ser una dada que demostra la consolidació econòmica, el sector transport i l'apartat de diversos. Durant l'últim any, les importacions han crescut més de quatre punts percentuals.

En el cas dels carburants, durant el mes de setembre hi ha hagut un lleuger descens en la quantitat que s'ha comprat a l'exterior. Tot i així, en el que portem d'any s'ha importat un cinc i mig per cent més que el 2017.

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo