MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

Demanen que la CASS financi la reconstrucció mamària de les pacients sotmeses a mastectomia

www.andorradifusio.ad

Diversos consellers generals han reclamat al Govern que la tècnica de micropigmentació per a la reconstrucció de les aureoles mamàries de les dones sotmeses a masectòmia estigui inclosa en la cartera de serveis. D'aquesta manera seria finançada per la CASS. Ho han fet a través d'una proposta d'acord que, en cas de tenir el vistiplau del Consell General, es lliuraria a l'executiu perquè l'executés.

Sindicatura ha admès a tràmit una proposta d'acord de la consellera general Sílvia Bonet i els membres del grup parlamentari liberal. El text reclama que s'adoptin les mesures necessàries per incloure de manera efectiva la tècnica de la micropigmentació en la cartera de Serveis i el consegüent finançament per la CASS. Així es vol combatre les possibles seqüeles psicològiques que pot comportar una masectòmia i posterior reconstrucció mamària en pacients amb càncer de mama.

Per altra banda, el Govern ha respost a una pregunta parlamentària del Partit Socialdemòcrata sobre la societat de drets d'autor i drets veïns dient que que "no es pot considerar que la llei doni carta blanca" a aquesta institució per establir tarifes. Segons afegeix l'executiu les tarifes s'han elaborat seguint un estudi econòmic que s'ajusta als criteris de les societats homòlogues dels països veïns.

Informa: Pere Moliné