MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

L'UdA oferirà a partir del 2019 un màster en ciències de l'educació

www.andorradifusio.ad

A partir del curs vinent la Universitat d'Andorra oferirà un nou màster en ciències de l'educació. La titulació rebrà el suport del Consell d'Europa, que ha enviat una delegació per comprovar com funciona el sistema educatiu andorrà.

El Govern vol fomentar l'educació superior relacionada amb el món de l'educació i per això s'està desenvolupant un nou màster que s'impartirà a l'UdA. Es tracta d'uns estudis que donaran continuïtat al ja existent bàtxelor i que podria tenir un format semipresencial o en línia. Les competències per una ciutadania democràtica hi tindran un pes important, i per això es busca el suport del Consell d'Europa. "Totes les competències que ells consideren importants s'estan desenvolupant. Ara estudiem la possiblitat que aquesta validació doni un valor específic a la titulació. Haurem d'escollir les llengües en què el desenvolupem, però és possible que en triem una que ens permeti anar a buscar professionals dels països membres del CE que puguin estar interessats en tenir aquests elements", explica el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

Des de l'organització internacional celebren la tasca feta pel Principat en aquest sentit. El cap de la divisió d'Ensenyament Superior i Recerca del Consell d'Europa, Sjur Bergan, insisteix que "sense ètica, la democràcia no funciona. Per a nosaltres és així: no és el que podem fer, sinó el que volem fer. La visita a Andorra ha estat interessant i fascinant".

El consell de ministres ja va aprovar el decret d'aquests nous estudis, i ara la universitat treballa en el pla d'estudis, per la qual cosa s'espera que pugui entrar en funcionament el setembre de l'any vinent. La roda de premsa ha culminat una visita de dos dies en què la delegació del Consell d'Europa ha visitat diferents centres educatius i ha pogut comprovar com s'hi apliquen les eines de desenvolupament per a la democràcia.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Fernando Montero