MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

El nombre d'alumnes de FP a Aixovall augmenta un 6% i són ja més de 300

www.andorradifusio.ad

La formació professional continua en creixement i aquest curs ha tingut prop d'un sis per cent més d'alumnes al centre d'Aixovall. Aquest dimarts a la tarda hi ha hagut la inauguració oficial del curs.

Una conferència de l'expert en educació català Eduard Vallory ha donat el tret de sortida formal a un curs 2018-2019 que va arrencar fa unes setmanes amb 310 alumnes per a les cinc branques d'Aixovall, fet que també ha fet augmentar el nombre de professors, més de quaranta. Aquest increment, amb tot, també s'experimenta al sistema francès. L'FP fa temps que s'ha espolsat un cert estigma. El ministre d'educació i ensenyament superior, Eric Jover, recorda que el nombre d'alumnes s'ha multiplicat per 2,5 i que troben feina "molt ràpidament". "No estem parlant de la dignificació de la formació professional, sinó més aviat de les noves estructures formatives que hi ha en aquest àmbit, que cada vegada són més personalitzades i posen el jove al centre", explica el director de formació professional i recursos educatius, Quim Torredà.

En l'horitzó també hi ha la voluntat d'Espanya d'incorporar la formació professional. Significarà tenir més oferta formativa. "No hi haurà competència perquè els tres sistemes educatius estem d'acord en les regles del joc: som molt petitets, en la formació professional com més catàleg tinguem, millor, i això es fa tenint formacions professionals diferents", proposa.

El ministre ha indicat que la formació professional també gaudeix de bona salut pel que fa a recursos tecnològics i equipaments.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Romagosa