MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

El president de la gent gran s'alinea amb el PS en la reclamació d'una pensió mínima

www.andorradifusio.ad

El Partit Socialdemòcrata insisteix a reclamar una pensió mínima equivalent al salari mínim com a mesura cabdal per garantir la supervivència de les persones. Pere López, amb el suport del president de la gent gran, ha criticat la manca d'interès del Govern de DA en el col·lectiu.

Simó Duró s'ha assegut al costat de Pere López en un gest de complicitat cap a la feina socialdemòcrata cap al col·lectiu de la gent gran.

El president del partit, Pere López, ha parlat de les propostes que la formació que presideix ha fet des del Consell General, en especial set propostes de resolució. Ha indicat que cinc han estat refusades i dues aprovades però pendents de compliment.

La pensió mínima per a qui ha cotitzat quaranta anys segueix sent la seva principal demanda. Es considera una assignatura pendent. Denuncia que, si el que es considera un mínim per viure són uns 1.000 euros, s'han trobat "amb casos reals amb noms i cognoms amb 600 euros i escaig després d'una vida treballant".

Duró s'ha alineat amb la sensibilitat dels socialdemòcrates cap al col·lectiu que representa i ha criticat DA. Assegura que el PS és "l'únic que ens ha escoltat". "No es pot dir que els altres partits ho hagin fet, potser algun ens ha dedicat cinc minuts", ha lamentat afegint que "el grup de la majoria (DA) no en té cap interès perquè no viu la realitat andorrana, s'ho miren des de molt lluny, viuen en una bombolla".

López ha indicat que el partit estudia la proposta sobre el salari mínim que defensarà a la campanya electoral, i manté que hauria d'estar al voltant del 60 per cent del salari mitjà, per sobre dels mil i escaig euros actuals.

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares