MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: L'esport què fort

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

L'esport que fort: Tots als "Dohyo"

L'esport que fort: Tots als "Dohyo"

El Jaume Tomàs ens porta avui cap al Japó. Parlem de sumo! L'esport nacional del país nipó està ple de rituals, de regles, de secrets, de tradició i potser descobrirem que no tot és tan net com sembla!

L'esport, K fort!:El perquè? de tot plegat

L'esport, K fort!:El perquè? de tot plegat

Tot tè una explicació a la vida i una raó de ser d'una manero o d'una altra. Si mai us heu preguntat quin origen tenen els noms dels equips de l'NBA, el Jaume Tomàs ha fet una gran recerca i avui ens ho explica. Lakers? Si a Califórnia pràcticament no hi ha llacs? Els mormons escolten jazz a Utah? Grizzlies? Si a Memphis no hi ha óssos.....

L'esport, que fort! Històries de superació.

L'esport, que fort! Històries de superació.

El Jaume Tomàs ens parla avui d'esportistes que, tot i patir greus malalties han tirat endavant i molts han tingut o tenen unes carreres esportives àl màxim nivell. Comencem amb la brutal història del golfista Morgan Hoffmann i acabem amb el triatleta Javier Gómez Noya passant per Usain Bolt.

L'esport que fort: Tots a ratlla!

L'esport que fort: Tots a ratlla!

El Jaume Tomàs ens porta a l'altra "Catedral". Ens explica la curiosa i sorprenent relació del narco Pablo Escobar amb el futbol. La història és del tot surrealista!

L'esport que fort: Jo vaig fent footing!

L'esport que fort: Jo vaig fent footing!

El Jaume Tompas ens porta al districte de Eldoret, a l'oest de Kenya. Un lloc que ha generat més medallistes en competicions internacionals de mitja i llarga distància que qualsevol altre país del món, el que el converteix en "El Dorado" de l'atlestisme al país africà.Però, perquè passa aixó?

L'esport, que fort: Estrelles solidàries.

L'esport, que fort: Estrelles solidàries.

Molt adient per a aquestes èpoques que s'ens acosten el tema que ha triat el Jaume Tomàs per avui. Parlem de grans figures de l'esport que tenen una cara "B" i que dediquen part dels seus guanys a la solidaritat. Alguns noms sorprenen més que no pas d'altres.

L'esport que fort: T'hi enganxaràs segur!

L'esport que fort: T'hi enganxaràs segur!

El Jaume Tomà té molts cops amagats. Avui en descobrirem un de genial. Parlarem dels "fantasy sports", els ja famosos "rotisserie" que no són altra cosa que jocs en línia on els participants reuneixen en equips imaginaris jugadors reals d'un esport professional.Parlem d'una indústria multi-billonaria.

L'esport què fort

L'esport què fort

El Jaume Tomàs ens parla d'assassinats. I veurem com es gira sovint la truitada i com és l'esportista famós i d'èxit el qui acaba cometent crims. Segurament us dieun alguna cosa noms com O.J Simpson o Oscar Pistorius.

L'esport, k fort! Joan o Joana?

L'esport, k fort! Joan o Joana?

El Jaume Tomàs ens visita amb un posat força més seriós del que és habitual. Un tema molt interessant, d'actualitat i que per a molts atletes ha estat un llarg camí ple d'entrebancs tot i que darrerament sembla que cada dia pinta una mica més planer. Avui parlem de la transexualitat en l'esport.

L'esport que fort: Ni en pintura!

L'esport que fort: Ni en pintura!

Avui el Jaume Tomàs ens parla de grans rivalitats en el món de l'esport. Algunes ens porten lluny en el temps, d'altres són del tot actuals. Avui recordareu molts moments, molts esports, molts noms i moltes cares.

L'esport que fort: Goooooooooool!

L'esport que fort: Goooooooooool!

El Jaume Tomàs ens parla en el darrer espai de la temporada del tema de moda:El Mundial de futbol de Rússia 2018. Anècdotes, curiositats i sobretot xifres...moltes xifres!!

L'esport que fort: Pasta gansa

L'esport que fort: Pasta gansa

El Jaume Tomàs ens parla avui de propietaris de clubs esportius que tenen més d'una i de dues entrevistes. Milionaris, rars, excèntrics, diferents, hooligans. Hi ha una mica de tot per aquests mons de Déu, ara bé, tots carregadets de bitlletets.

L'esport que fort:Amb corda per estona

L'esport que fort:Amb corda per estona

El Jaume Tomàs dedica l'espai d'avui a esportistes veterans que continuen en actiu i molts d'ells fins i tot impartint alguna que altra classe magistral.

L'esport,K fort! Un paio curiós

L'esport,K fort! Un paio curiós

El Jaume Tomàs ens presenta a Daryl Morey. És el General Manager dels Houston Rockets de l'NBA. Una persona que basa pràcticament tota la seva feina en les matemàtiques i les estadístiques. Brutal!

L'esport què fort: Marques esportives

L'esport què fort: Marques esportives

El Jaume Tomàs ens parla de marques esportives. Moltes segurament les coneixeu, però, us heu parat a pensar alguna vegada en la seva història? N'hi ha de realment curioses. Demanem especial atenció a les marques Adidas i Puma.

L'esport que fort: Patrocinadors esportius

L'esport que fort: Patrocinadors esportius

El Jaume Tomàs ens parla de patrocinadors esportius, els famosos "Sponsors". Concretament i com a curiositat ho enfoca cap a patrocinis que no ha acabat de sortir massa rodons.

L'esport què fort: Esportistes emprenedors

L'esport què fort: Esportistes emprenedors

El Jaume Tomàs ha investigat a fons en la vida d'esportistes emprenedors. Són molts els que busquen altres sortides a l'esport, molts pensant en el futur. El més destacat d'aquests darrers temps ha estat el jugador francès del Getafe Mathieu Flamini, que d'una inversió en un producte químic n'ha tret ni més ni menys que 30.000 milions d'euros.

L'esport què fort

L'esport què fort

El Jaume Tomàs es posa seriós avui per parlar-nos dels atacs de pànic que pateixen molts esportistes de primera línia.

L'esport què fort

L'esport què fort

Kobe Bryant va aconseguir ara fa uns dies nou guardó. Es tracta de l'Oscar al millor curt d'animació, que ha guanyat gràcies a 'Dear basketball', una peça petita creada juntament amb el veterà animador Glen Keane i amb la música de John Williams…..això ha motivat el Jaume Tomàs a fer tot un recull de pel.lícules relacionades amb l’esport….