MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La caixa de música

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Variacions de talent

Variacions de talent

El David Sanz ha proposat avui un exercici interessant a la 'Capsa de música'. Ens ha portat l'original Caprici número 24, de Niccolò Paganini, per a violí sol, i l'hem comparat amb les variacions que en fan molts d'altres autors, com Brahms, Liszt....

Influències musicals

Influències musicals

Amb el David Sanz, la 'Capsa de música'. El cap de servei de l'Institut de música d'ALV ha dedicat l'espai a la influència espanyola en compositors russos com Glinka, Balakirev, Txaikòvski o Rimski Kórsakov

El Beethoven de Bonn

El Beethoven de Bonn

Ludwig van Beethoven va nèixer a Bonn l'any 1770. El David Sanz, a la 'Capsa de música' ens ha mostrat el talent que tenia el joveníssim compositor abans de traslladar-se a Viena, on va crear les seves obres més conegudes

Un Rèquiem diferent

Un Rèquiem diferent

El David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ens ha parlat avui de la vida i l'obra de Gabriel Fauré, a partir d'una de les seves obres més emblemàtiques, el Rèquiem. Una peça amb un caire diferent als altres rèquiems coneguts

Música i literatura

Música i literatura

A la 'Capsa de música', el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, i la Inés Sanchez, responsable de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra, ens han presentat la tercera edició del 'Club de lectura musical', que començarà dimarts vinent.

La temporada clàssica de Barcelona

La temporada clàssica de Barcelona

A la 'Capsa de música', amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'ALV, hem fet un resum de les propostes més destacades de la temporada clàssica a Barcelona. El David s'ha centrat en les propostes de tres grans 'temples': el Palau de la música, l'Auditori i el Liceu.

Descobrint Leonard Bernstein

Descobrint Leonard Bernstein

El 25 d'agost es van complir 100 anys del naixement de Leonard Bernstein. El David Sanz li ha dedicat avui la 'Capsa de música' i ens ha descobert curiositats de la seva trajectòria com a director, compositor i intèrpret.

Festivals d'estiu que fugen del rock

Festivals d'estiu que fugen del rock

El David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha comentat a la 'Capsa de música' alguns dels festivals clàssics que hi a l'estiu a Espanya.

Jazz funk londinenc

Jazz funk londinenc

El Jordi Gendra ha analitzat a la 'Capsa de música' un molt bon àlbum de jazz funk, "The return", del londinenc Kamaal Williams, també conegut en d'altres mogudes musicals com Henry Wu

L'impressionista musical

L'impressionista musical

Aquest 2018 es compleixen 100 anys de la mort de Claude Debussy. El David Sanz ha proposat avui un primer capítol a la 'Capsa de música' sobre l'obra d'una de les figures més destacades del que es va anomenar 'impressionisme musical'

Actual, però com si fos el de sempre

Actual, però com si fos el de sempre

Una molt bona descoberta avui amb el Jordi Gendra a la 'Capsa de música'. Jazz-funk actual, inspirat en el dels 80's i 90's, amb Resolution 88, una banda de quatre joves de Cambridge que sonen la mar de bé

Una relació diferent

Una relació diferent

La 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha proposat una passejada per la història per comentar la curiosa relació entre el compositor Dimitri Xostakóvitx i el secretari general del Comité Central del Partido Comunista de la Unión Soviética, Iósif Stalin.

La festa del saxo

La festa del saxo

La 'Capsa de música' ha fet avui protagonista a la sisena edició de l'Andorra Sax Fest. Amb el David Sanz, hem tingut avui com a convidat el creador de l'esdeveniment l'Efrem Roca. Hem repassat el programa d'actes del festival que comença el 25 de març.

Versió o moltes galtes?

Versió o moltes galtes?

El David Sanz ha proposat avui un experiment molt interessant a la 'Capsa de música'. Ha volgut titular la secció "Versió o estafa?". Hem pogut escoltar algunes peces importants i molt conegudes en la història de la música que han estat interpretades de forma singular per autors diferents de l'original.

Mozart, en clau Dixieland

Mozart, en clau Dixieland

Gran 'Capsa de música' avui amb el Jordi Gendra que ens ha portat un treball discogràfic editat a la meitat dels anys 60 de Claude Bolling, amb adaptacions a l'estil jazz Dixieland, d'obres molt conegudes de Wolfang Amadeus Mozart.

Gendra, amb Brahms i Berg

Gendra, amb Brahms i Berg

El Jordi Gendra ens ha portat avui a la 'Capsa de música' els enregistraments de les que estan considerades les millors peces per a clarinet i piano. Van ser escrites per Johaness Brahms i Aalban Berg.

Les nadales musicals en la història

Les nadales musicals en la història

El David Sanz, cap de servei de l'Institut de Müsica d'Andorra la Vella, ha fet avui un espai de la 'Capsa de música' amb exemples sobre l'evolució dels temes dedicats al Nadal.

Una màster class de talent i amor a la música

Una màster class de talent i amor a la música

A la 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, hem tingut avui una convidada d'honor. La pianista Laia Masramon, que ahir va fer una màster class als alumnes de l'Intitut. Una classe magistral de talent i d'amor a la música, sense cap mena  de dubte.

De com Bach va influir en els Beatles i Jethro Tull

De com Bach va influir en els Beatles i Jethro Tull

El David Sanz ens ha portat avui una 'Capsa de música' ben interessant. Parla de la influència de la música de Johann Sebastian Bach en compositors posteriors, fins i tot en grups com els Beatles i Jethro Tull.

Lletres i notes

Lletres i notes

A la 'Capsa de música', amb el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, us parlem avui de la segona edició del Club de lectura musical. Ens acompanya la Inés Sanchez, la cap de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra.