MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 25º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La caixa de música

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Ignacio Ribas ens mostra els seus "Nous cants"

Ignacio Ribas ens mostra els seus "Nous cants"

Hem tancat la tercera hora del programa amb la 'Capsa de música'. Amb el David Sanz, avui hem tingut com a convidat a Ignacio Ribas, director artístic del Festival d'orgue, que ens ha parlat del seu darrer treball discogràfic, un doble compacte que porta per títol "Nous cants".

Una mateixa peça i tres batutes

Una mateixa peça i tres batutes

Una interessant 'Capsa de música', amb el David Sanz, sota el títol 'Què fa un director d'orquestra?' Una matexa peça musical (la Missa en Si menor de Bach), i tres batutes diferents per percebre la diferència d'interpretació entre elles. 

Francesc Tàrrega, Nokia i George Bush pare

Francesc Tàrrega, Nokia i George Bush pare

A la 'Capsa' de música, el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, ens ha parlat del guiitarrista i compositor Francesc Tàrrega, amb algunes anècdotes lligades al personatge realment curioses

El Sònar 2017, a punt d'arrencar

El Sònar 2017, a punt d'arrencar

Amb el Jordi Gendra fem ara una 'Capsa de música' dedicada al Sónar Festival 2017. Una selecció del nostre col·laborador d'alguns dels artistes que participaran des de dijous i fins dissabte vinents a l'esdeveniment.

Del folk a l'avantguarda

Del folk a l'avantguarda

A la 'Capsa de música', el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, ens ha presentat avui un espai que ha volgut titular "Del folk a l'avantguarda", amb la presentació de dos discos: "Beatus Ille" i "Arvo Part-Piano amb Chamber orchestra.

La vida de Mel Bonis (1858-1937)

La vida de Mel Bonis (1858-1937)

El cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, David Sanz, ha dedicat avui la 'Capsa de música' a una història vital impactant, la de la compositora francesa Mel Bonis.

Lletres i notes

Lletres i notes

A la 'Capsa de música', amb el David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, us parlem avui de la segona edició del Club de lectura musical. Ens acompanya la Inés Sanchez, la cap de la Biblioteca Pública del Govern d'Andorra.

De com Bach va influir en els Beatles i Jethro Tull

De com Bach va influir en els Beatles i Jethro Tull

El David Sanz ens ha portat avui una 'Capsa de música' ben interessant. Parla de la influència de la música de Johann Sebastian Bach en compositors posteriors, fins i tot en grups com els Beatles i Jethro Tull.

Una màster class de talent i amor a la música

Una màster class de talent i amor a la música

A la 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de música d'Andorra la Vella, hem tingut avui una convidada d'honor. La pianista Laia Masramon, que ahir va fer una màster class als alumnes de l'Intitut. Una classe magistral de talent i d'amor a la música, sense cap mena  de dubte.

Les nadales musicals en la història

Les nadales musicals en la història

El David Sanz, cap de servei de l'Institut de Müsica d'Andorra la Vella, ha fet avui un espai de la 'Capsa de música' amb exemples sobre l'evolució dels temes dedicats al Nadal.

Gendra, amb Brahms i Berg

Gendra, amb Brahms i Berg

El Jordi Gendra ens ha portat avui a la 'Capsa de música' els enregistraments de les que estan considerades les millors peces per a clarinet i piano. Van ser escrites per Johaness Brahms i Aalban Berg.

Mozart, en clau Dixieland

Mozart, en clau Dixieland

Gran 'Capsa de música' avui amb el Jordi Gendra que ens ha portat un treball discogràfic editat a la meitat dels anys 60 de Claude Bolling, amb adaptacions a l'estil jazz Dixieland, d'obres molt conegudes de Wolfang Amadeus Mozart.

Versió o moltes galtes?

Versió o moltes galtes?

El David Sanz ha proposat avui un experiment molt interessant a la 'Capsa de música'. Ha volgut titular la secció "Versió o estafa?". Hem pogut escoltar algunes peces importants i molt conegudes en la història de la música que han estat interpretades de forma singular per autors diferents de l'original.

La festa del saxo

La festa del saxo

La 'Capsa de música' ha fet avui protagonista a la sisena edició de l'Andorra Sax Fest. Amb el David Sanz, hem tingut avui com a convidat el creador de l'esdeveniment l'Efrem Roca. Hem repassat el programa d'actes del festival que comença el 25 de març.

Una relació diferent

Una relació diferent

La 'Capsa de música' d'avui, amb el David Sanz, cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha proposat una passejada per la història per comentar la curiosa relació entre el compositor Dimitri Xostakóvitx i el secretari general del Comité Central del Partido Comunista de la Unión Soviética, Iósif Stalin.

Actual, però com si fos el de sempre

Actual, però com si fos el de sempre

Una molt bona descoberta avui amb el Jordi Gendra a la 'Capsa de música'. Jazz-funk actual, inspirat en el dels 80's i 90's, amb Resolution 88, una banda de quatre joves de Cambridge que sonen la mar de bé

L'impressionista musical

L'impressionista musical

Aquest 2018 es compleixen 100 anys de la mort de Claude Debussy. El David Sanz ha proposat avui un primer capítol a la 'Capsa de música' sobre l'obra d'una de les figures més destacades del que es va anomenar 'impressionisme musical'

Jazz funk londinenc

Jazz funk londinenc

El Jordi Gendra ha analitzat a la 'Capsa de música' un molt bon àlbum de jazz funk, "The return", del londinenc Kamaal Williams, també conegut en d'altres mogudes musicals com Henry Wu

Descobrint Leonard Bernstein

Descobrint Leonard Bernstein

El 25 d'agost es van complir 100 anys del naixement de Leonard Bernstein. El David Sanz li ha dedicat avui la 'Capsa de música' i ens ha descobert curiositats de la seva trajectòria com a director, compositor i intèrpret.

Festivals d'estiu que fugen del rock

Festivals d'estiu que fugen del rock

El David Sanz, el cap de servei de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, ha comentat a la 'Capsa de música' alguns dels festivals clàssics que hi a l'estiu a Espanya.