MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Roba estesa

Roba estesa

Segons un estudi de l'Institut de Recerca d'Arquitectura Ambiental Mackintosh de Glasgow (Escòcia),estendre la roba dins de a casa podria provocar-nos asma, rinitis, infeccions respiratòries i altres al·lèrgies, a causa dels alts nivells d'humitat que es generen al penjar la nostra roba humida a l'interior de les nostres cases. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, arran d'un article de La Vaguardia.

I si em toca?

I si em toca?

El guanyador del 'Gordo' de la Loteria espanyola podria viure entre 12 i 13 anys sense treballar, si viu al nivell normal i sense despesses extraordinàries. ha estat l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article d'Antena 3 Notícias.

Promesa complerta

Promesa complerta

La Comunitat de Madrid ha agraït la quantiosa donació de la Fundació Amancio Ortega que permet la compra d'equips d'última tecnologia per a la lluita contra el càncer i ha recordat que uns 30.000 pacients se sotmeten a tractament oncològic en diferents fases. ha estat aquest l'Apunt de la Viviana Besolí.

 S'amplien les opcions per tractar la infertilitat

S'amplien les opcions per tractar la infertilitat

Una dona de 33 anys que no tenia úter a causa d’una malformació congènita ha donat a llum una filla sana després de rebre un trasplantament d’una donant morta. Ha estat el punt de partida de la Viviana Besolí pel seu Apunt.

S'ajorna la reforma del canvi horari a la UE

S'ajorna la reforma del canvi horari a la UE

Els ministres de Transports de la Unió Europea mostrat aquest dilluns els seus dubtes sobre la reforma que defensa
Brussel·les per abolir el canvi horari bianual i han demanat més temps perquè experts puguin avaluar a nivell nacional i europeu les conseqüències de tals modificacions, el que en la pràctica suposa ajornar la negociació sense data. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

Contra els efectes del canvi climàtic

Contra els efectes del canvi climàtic

Arrenca a Katowice, a Polònia, la Conferència sobre Canvi Climàtic, que s'allargarà fins al divendres 14 de desembre. Es tracta de la COP, la conferència de les parts, número 24. Les COP són reunions que es fan anualment des del 1995. Aquí es prenen les decisions necessàries per implementar l'acord de les Nacions Unides sobre canvi climàtic. ha estat el tema triat per l'Apunt d'avui, a partir d'un excel·lent article del Xavier Duran al portal 3/24.

Objectiu 2050

Objectiu 2050

La Unió Europea vol deixar d'emetre emissions degudes als combustibles fòssils -petroli, gas i carbó- el 2050. Així ho ha manifestat el document "Un planeta net per a tothom", presentat aquest dimecres a Brussel·les. Un tema que ha tractat la Viviana Besolí en el seu Apunt.

Primer mapa genètic del TDAH

Primer mapa genètic del TDAH

Un equip internacional ha elaborat el primer mapa genètic del TDAH, el transtorn del dèficit d'atenció per hiperactivitat. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

L'apunt

L'apunt

La sonda InSight, la primera dedicada a escrutar l'interior de Mart, aterrarà aquest vespre prop de l'ecuador marcià per esbrinar que hi ha sota la superfície del planeta.

L'annus horribilis de Facebook

L'annus horribilis de Facebook

L'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del diari El mundo, tractava de Facebook i de les diferents informacions de caire negatiu que ha protagonitzat en aquest 2018.

Reaccionar i fer-ho de forma adient

Reaccionar i fer-ho de forma adient

La Viviana Besolí ens ha fet avui un Apunt dedicat a consells si ens trobem dins del nostre cotxe i patim els efectes d'una riuada. Hem extret la informació un molt bon article de La Vanguardia.

#AixòNoÉsConsentiment

#AixòNoÉsConsentiment

Indignació al carrer i a les xarxes per l'absolució d'un noi de 27 anys acusat d'haver violat una noia de 17 a Cork, a Irlanda. Twitter, Facebook i Instagram s'han omplert de missatges i imatges de roba interior amb les etiquetes #ThisIsNotConsent i #IBelieveHer i, en clau catalana, #Noésno.El jurat va prendre la decisió tenint en compte que la víctima duia tanga. ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

Abans, durant i després del viatge

Abans, durant i després del viatge

Existeixen aplicacions que ajuden a planificar un viatge, aplicacions que ens ajuden durant el mateix, inclús aplicacions que contribueixen a arrodonir l'experiència. D'aquest tema ens ha parlat la Viviana Besolí en el seu Apunt diari.

Musicoteràpia original

Musicoteràpia original

Pot la música fer que el formatge tingui millor sabor? Un formatger suís està provant com evoluciona la curació dels seus formatges Emmental als quals delecta amb cançons de Led Zeppelin o Mozart. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

L'Echo podria 'testificar'

L'Echo podria 'testificar'

Un jutge dels Estats Units ha ordenat a l'empresa Amazon que li faci arribar les gravacions fetes per un altaveu intel·ligent Echo en l'escenari d'un crim. Aquest ha estat l'inici de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Informació visual

Informació visual

Els consumidors és trobaran ben aviat a les botigues un nou etiquetatge d'aliments i begudes. Serà un codi de cinc colors que van del verd al vermell, que anirà a la part frontal del producte i que ajudarà a identificar-ne la calidad nutricional. N'ha parlat la Viviana Besolí a l'Apunt.

Millor a la tarda

Millor a la tarda

La quantitat de calories que crema el cos en repòs depèn de l'hora del dia, segons conclou una recerca liderada des de l'Hospital Brigham i de Dones i la Universitat d'Harvard, a Boston (als Estats Units). Estant relaxats, a primera hora de la tarda cremem un 10% més de calories que al matí. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

Descomptes i promocions

Descomptes i promocions

El Black Friday s'ha consolidat com una de les dates essencials del comerç a nivell mundial. La campanya, que es caracteritza per oferir algunes de les millors ofertes i descomptes de l'any, tindrà lloc el divendres 23 de novembre. la Viviana Besolí li ha dedicat l'Apunt.

Contaminació interna i externa

Contaminació interna i externa

La Viviana Besolí ha parlat en el seu Apunt de les pautes que cal seguir per reduir els tòxics i contaminants ambientals.