MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 18º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Desinformació que dona rèdit

Desinformació que dona rèdit

La VIviana Besolí ens ha portat avui un Apunt que parlava de cinc exemples en que les fake news han volgut beneficiar el candidat del PSL ales eleccions presidencials del Brasil, Jair Bolsonaro.

L'ordi i el canvi climàtic

L'ordi i el canvi climàtic

Les sequeres i onades de calor reduiran la collita d'ordi en països tan cervesers com Alemanya. El tema de l?Apunt de la Viviana Besolí.

Una paraula, una gran polèmica

Una paraula, una gran polèmica

La Viviana Besolí, avui amb l'ajut de la Judit Pedrós, ha dedicat l'Apunt d'avui a la polèmica generada amb la lletra d'una cançó de Mecano que han de cantar dos dels partticipants al programa Operación Triunfo.

Posteguillo guanya el Planeta

Posteguillo guanya el Planeta

L'escriptor valencià Santiago Posteguillo (foto), de 51 anys, ha estat el vencedor de la 67a. edició del premi Planeta de novel·la,amb l'obra "Yo, Julia". Ayanta Barilli, filla de Fernando Sánchez Dragó, ha quedat finalista amb "Un mar violeta oscuro". Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui.

Poc a poc lliscant cap el mar

Poc a poc lliscant cap el mar

El flanc sud-est del volcà Etna, a Sicília, llisca lenta però inevitablement cap al mar. Aquest ha estat el punt de partida de l'Apunt de la Viviabna Besolí, a partir d'un article de la secció de ciència del diari ABC.

El nom que fa la cosa

El nom que fa la cosa

El procés pel qual una marca passa a definir altres productes semblants es coneix com a vulgarizació de marca. Ha estat el tema que avui ha proposat la Viviana Besolí en el seu Apunt.

Accions i reaccions

Accions i reaccions

Els experts de Nacions Unides de l'IPCC demanen implementar mesures "sense precedents" per evitar "danys irreparables" del canvi climàtic.

Una solució interessant

Una solució interessant

Treballar quatre dies i cobrar per cinc. Aquest és el pla que l'empresa Perpetual Guardian, de Nova Zelanda, va assajar durant dos mesos. I dit així, no és estrany que l'experiència fos valorada positivament pel 78% dels treballadors. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui.

No cola

No cola

L'Organització de Consumidors i Usuaris d'Espanya ha llançat una iniciativa per identificar mentides i publicitats enganyoses en matèria de consum que puguin perjudicar a l'usuari, qui està cridat a difondre-les amb el hashtag #NoCuela. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

Avís a les plataformes de continguts

Avís a les plataformes de continguts

Netflix, HBO, Amazon Prime i la resta de plataformes de continguts audiovisuals a la carta, com YouTube (propietat de Google) o Facebook, estaran obligades a oferir un mínim d'un 30% de producció europea a tots els països de la Unió, segons ha aprovat el ple del Parlament Europeu. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Noves teràpies contra el càncer

Noves teràpies contra el càncer

El nord-americà James Allison i el japonès Tasuku Honjo han guanyat el Nobel de Medicina 2018. El jurat de l'Institut Karolinska d'Estocolm ha atorgat el premi a aquests dos científics per "seu descobriment de la teràpia contra el càncer per la inhibició de la regulació immune negativa ". Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

Pèrdua de reconeixement?

Pèrdua de reconeixement?

¿Hem perdut confiança en metges i mestres? Ha estat6 el tema de reflexió de l'Apunt de la Viviana, a partir d'un article de La Vanguardia.

Més esforços contra la desinformació intencionada

Més esforços contra la desinformació intencionada

Les grans plataformes de contingut en línia, juntament amb el sector publicitari i les empreses d'anunciants a Internet, han elaborat un Codi autoregulador de Bones Pràctiques, a petició de la Comissió Europea, amb l'objectiu de combatre les notícies falses a la Xarxa. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

20 anys de Google

20 anys de Google

La Viviana Besolí ha dedicat el seu Apunt d'avui al vintè aniversari de Google.

Primera celebritat condemnada des de l'inici del #MeToo

Primera celebritat condemnada des de l'inici del #MeToo

L'actor nord-americà Bill Cosby ha estat condemnat a anar a la presó per agressió sexual. S'hi haurà d'estar com a mínim tres anys i com màxim, deu. D'aquesta manera, l'actor, que entrarà a presó de manera immediata, s'ha convertit en la primera celebritat condemnada en ferm després que el moviment "Me Too" ha tret a la llum dotzenes de casos d'abusos a dones: Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí

La recerca fa, un cop més, possible l'impossible

La recerca fa, un cop més, possible l'impossible

Tres persones amb paràlisi a les cames per esdeveniments traumàtics han recuperat la capacitat de caminar després d'implantar-los estimuladors de la medul·la espinal i de diverses sessions d'entrenament. Aquest ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana.

El pla B a l'aeroport

El pla B a l'aeroport

Més de sis milions de passatgers han superat una entrevista personal i pagat una taxa per eludir els controls en aeroports. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un artícle de La Vanguardia.

Una solució matemàtica

Una solució matemàtica

Un model matemàtic desenvolupat a la Universitat de Harvard ha posat fi a la disputa de fa 50 anys entre Paul McCartney i John Lennon sobre l'autoria del tema de The Beatles 'In my Life'. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana, arran d'un article del portal Cienciaplus.