MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 30º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Les ametlles, el millor superaliment

Les ametlles, el millor superaliment

Dels veritables superaliments n'ha parlat la Viviana Besolí en el seu Apunt d'actualitat. Les ametlles lideren el rànquing, que no inclou alguns dels aliments que consideravem dins aquesta categoria.

L'adolescència 4.0

L'adolescència 4.0

El 20% dels nens i nenes fa servir les xarxes socials abans dels 10 anys, el que avança comportaments propis de nois de secundària, segons investigadors de la Universitat Ramon Llull. L'adolescència 4.0 ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Els astronautes van escalfar la Lluna

Els astronautes van escalfar la Lluna

L'activitat dels astronautes a la superfície lunar va causar el misteriós escalfament detectat per les missions lunars Apol·lo en la dècada de 1970. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana, extret del portal Europa Press.

107 anys encesa

107 anys encesa

La bombeta més antiga del món es troba al parc de bombers de Livermore, Califòrnia, i ha estat encesa des que es va instal·lar el 18 de juny de l'any 1901.

Mala peça al teler

Mala peça al teler

Per què prohibeixen els governs utilitzar els antivirus de Kaspersky? Ha estat el tema triat per  la Viviana Besolí pel seu Apunt d'avui, a partir d'un article de La Vanguardia.
 

L'Osteria Francescana torna a ser el restaurant número 1

L'Osteria Francescana torna a ser el restaurant número 1

L'Apunt de la Viviana Besolí ens ha parlat avui de la distinció, ahir a Bilñbao, dels 50 millors restaurants del món segons la revista 'Restaurant'. El podi ha estat per a l'Osteria Francescana, de Módena, Itàlia, primer; el Celler de Can Roca gironí, segon; i el Mirazur, de la localitat francesa de Menton, tercer.

Suplements que no aporten cap benefici

Suplements que no aporten cap benefici

Els suplements vitamínics més usuals no tenen cap benefici sobre la salut de les persones que no pateixen dèficits, segons un estudi d'investigadors canadencs. ha estat aquest el tema d'avui de la Viviana Besolí, extret d'una informació del Canal 3-24

De dretes o d'esquerres?

De dretes o d'esquerres?

Són molts els estudis que asseguren que dormir del costat esquerre és molt més saludable, en tots els aspectes, que fer-ho estirat sobre el costat dret. Ha estat el tema que ha triat la Viviana Besolí pel seu Apunt, extret d'un article de La Vanguardia.

Acaba una prohibició de dècades

Acaba una prohibició de dècades

Les dones de l'Aràbia Saudita ja poden conduir sense por que les detinguin per violar la llei que els ha impedit portar cotxe durant dècades. Ha estat el tema triat per l'Apunt de la Viviana Besolí.

Nens, nenes, pares i mares

Nens, nenes, pares i mares

Un estudi fet a Itàlia i un altre als Estats Units coincideixen a afirmar que, per a les mares, les parelles són més estressants que els fills. Ha estat l'Apunt de la Viviana Besolí, extret del suplement Cribeo del diari La Vanguardia.

Deu anys de feina

Deu anys de feina

Investigadors catalans, de la Vall d'Hebró, han descobert com atacar les cèl·lules latents del càncer, responsables de recaigudes i de resistència als tractaments. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Els bombers i la manguera

Els bombers i la manguera

Després de set llargs anys de baralles en tribunals i milions de dòlars en pagaments a advocats, Apple i Samsung han decidit posar punt final a les seves diferències i seguir endavant en el negoci fora dels jutjats. Més o menys, allò que entre bombers no ens trepitgem la manguera. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Consells per un retorn millor

Consells per un retorn millor

La Viviana Besolí ens ha portat avui un Apunt sobre la síndrome postcavacional i consells d'una psicòloga per fer la tornada a la feina més fàcil.

Destins coneguts via sèries o pel·lícules

Destins coneguts via sèries o pel·lícules

L'Apunt de la Viviana ens ha portat avui diferents destins que motiven visites de vacances, a destins que coneixem gràcies a les sèries de televisió o a les pel·lícules. A la imatge, Dubrovik, a Croàcia, el "Kingslanding televisiu" de Joc de Trons.

Les condicions de la UER

Les condicions de la UER

L'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del diari El País indicava que la UER posa condicions a l'organització israeliana del Festival d'Eurovisió.

Un joc guanyador

Un joc guanyador

La Viviana Besolí ens ha fet avui al seu Apunt una relació de guanyadors de la 70ª edició dels Premis Emyy. "Joc de trons" i "The Marvelous Mrs. Maisel" han estat, respectivament, premiades en l'apartat de drama i de comèdia.

Les conseqüències de la guerra dels càrtels

Les conseqüències de la guerra dels càrtels

A mèxic han trobat en pocs dies dos camions frigorífics amb prop de 300 cadàvers dins. Una conseqüència de la guerra dels càrtels de la droga que ha desbordat absolutament les autoritats.

A quin dels grups pertanys?

A quin dels grups pertanys?

L'Apunt de la Viviana Besolí ens ha parlat d'uns estudi fets als Estats Units, que indiquen que la personalitat de qualsevol persona s'hauria d'encabir en un d'aquests quatre tipus: mitjana, reservada, egocèntrica o model a seguir.

Una solució matemàtica

Una solució matemàtica

Un model matemàtic desenvolupat a la Universitat de Harvard ha posat fi a la disputa de fa 50 anys entre Paul McCartney i John Lennon sobre l'autoria del tema de The Beatles 'In my Life'. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana, arran d'un article del portal Cienciaplus.

El pla B a l'aeroport

El pla B a l'aeroport

Més de sis milions de passatgers han superat una entrevista personal i pagat una taxa per eludir els controls en aeroports. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un artícle de La Vanguardia.