MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Recepta: prepara un brownie deliciós per a aquestes festes

Recepta: prepara un brownie deliciós per a aquestes festes

Arriben les festes i les postres són un dels molts plats estrella del Nadal. T'expliquem com fer un brownie esponjós i deliciós. Apunta!

Ingredients:

80g de farina
200g de sucre
200g de mantega
150g de xocolata negra per a pastisseria
40g de nous pelades
4 ous

Preparació

  1. Posem la mantega i la xocolata negra al bany maria.
  2. Separem les clares i els rovells dels 4 ous.
  3. Comencem a muntar les clares perquè vagin agafant volum. Ho podeu fer amb una batedora de mà o a màquina.
  4. Quan la clara ja té un color més blanquinós, li comencem afegir a poc a poc el sucre sense parar de batre.
  5. Un cop ja tenim el sucre desfet, tirem els rovells i els batem fins que tingui un color groc clar tota la barreja.
  6. Quan tinguem desfeta la mantega i la xocolata, la podem incloure amb les clares i barrejar-ho tot. Ho podeu fer amb la batedora o una llengua però amb molt de compte que no baixi el volum aconseguit prèviament.
  7. Ara toca afegir la farina. Per fer-ho, la passarem primer per un colador fi.
  8. Finalment, triturarem les nous i les afegirem a la massa.
  9. Posarem la massa en un motlle allargat i al forn durant 40 minuts a 180º C amb calor per d’alt i per baix i vent.
  10. Perquè quedi esponjós, comprovarem amb un escuradents com està fet per dins, ha de quedar humit però sense xocolata.
  11. El deixem refredar una mica i a gaudir-ne amb una bola de gelat de vainilla!

I ara a gaudir-lo!!

Una recepta de Xavi Ramon, informàtic i pastisser en el seu temps lliure.