/ 18º

Andorra es planta a la final de l'Europeu sub-16 gràcies a una cistella al darrer instant

Una cistella d'Andorra en el darrer minut els ha donat la victòria i un bitllet per a la final en l'Europeu sub-16 de divisió C de bàsquet. Malta era la gran favorita però l'equip tricolor ha estat capaç de contrarestar el joc de les illenques gràcies a una gran defensa.

Andorra ha sortit malament al partit, primer parcial 17 a 6 per a Malta, que partia com a gran favorita a la victòria en aquesta primera semifinal de l'Europeu sub-16 divisió C. Andorra ha pogut guanyar el segon i tercer parcial amb petits avantatges de cinc punts en el segon quart i dos en el tercer. 31 a 27 a l'inici del darrer parcial. Després d'estar tot el partit darrere en el marcador, ha arribat la jugada decisiva del partit a 43 segons del final. Primer intent a càrrec d'Andrea Cobo, màxima anotadora del partit. El rebot l'agafa Anna Berenguer que aconsegueix la cistella de la victòria. Al final 34 a 36 en el primer avantatge tricolor del partit, l'alegria per a aquestes joves amants de la cistella estava més que justificada.

L'entrenador, José Rodríguez, ha destacat la bona defensa i el bon treball de l'equip. "Les noies han fet un esforç espectacular en defensa i s'han emportat la victòria. "

Andorra jugarà aquest diumenge a dos quarts de vuit la gran final contra les guanyadores del partit entre Geòrgia i l'Azerbaidjan.

Informa i imatges: Cesc Sanjuan