10º / 24º

Andorra supera Malta (82-78) i tanca la primera fase com a líder

La selecció masculina de bàsquet s'ha

La selecció masculina de bàsquet s'ha imposat en el tercer i últim partit de la primera fase de l'Europeu de Petits Països contra Malta, per 82 a 78, aquest dijous al Poliesportiu.

Malta, amb el gegant de 2,27 metres Samuel Deguara com a jugador més determinant amb 19 punts i 10 rebots, s'ha posat per davant al final del primer quart i ha dominat bona part del segon. Al descans s'arribava amb un ajustat 34 a 40 a favor dels maltesos.
Andorra ha reaccionat amb un parcial de 25 a 16 en el tercer quart i ha conservat la renda en el quart i definitiu, gràcies a l'efectivitat en el tir de tres, amb 12 anotats de 27 intents. Sergi Serrato ha estat el jugador més destacat, amb 17 punts, 4 rebots i 5 assistències.
La selecció de Cristian Vegas tanca la fase de grups com a líder, amb dues victòries i una derrota, i dissabte a partir de les 19.30 hores jugarà la semifinal contra San Marino, que ha perdut davant de Gibraltar (70-63) . L'altra semifinal enfrontarà Malta i Gibraltar.

Derrota ajustada de la femenina contra Armènia (43-45)
La selecció femenina ha fregat la primera victòria a l'Europeu C de Kosovo. El combinat de José Rodríguez ha portat la iniciativa durant bona part del duel davant d'Armènia. Al descans s'arribava amb un avantatge de 10 punts per a les andorranes (22-12). Armènia ha reaccionat amb un parcial de 7 a 15 en el tercer quart i s'ha imposat en un final igualat per 43 a 45. Clàudia Guri ha estat la màxima anotadora, amb 15 punts. Les andorranes jugaran el primer partit per la cinquena plaça dissabte a les 13 hores contra Kosovo.

Imatge: Pere Besolí