MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Batre rècords d'Andorra, principal objectiu de la delegació al Mundial de piscina curta a Hangzhou

www.andorradifusio.ad

Aconseguir algun rècord d'Andorra i batre millors marques personals. Aquest serà l'objectiu dels quatre nedadors que portarà la Federació de Natació al Mundial de piscina curta de Hangzhou, a la Xina.

En menys d'una setmana, Mónica Ramírez, Nàdia Tudo, Patrick Pelegrina i Bernat Lomero representaran Andorra al Mundial de piscina curta que es disputarà a Hangzhou, Xina.

L'objectiu és clar, portar "el màxim número de rècords d'Andorra", assegura el director tècnic de la federació, Xavier Torrellardona.

La més veterena serà Mónica Ramírez amb 5 participacions. Enguany competirà en 100 lliures i 100 metres esquena. "Em trobo molt forta, tinc velocitat. Per un 50 em serviria molt, però per un 100 necessito una mica més d'entrenaments, sèries més específiques. Aquest any no les he pogut fer tant i em falta una mica d'informació del meu cos", reconeix la nedadora.

En el cas de Nàdia Tudó, aquesta serà la segona participació després del Mundial de Doha l'any 2014. Tudó competirà en 200 i 400 metres lliures. Ja avança que després del rècord de 400 lliures en piscina llarga ara va a pel de psicina curta.

Els que debutaran seran Patrick Pelegrina i Bernat Lomero, en 50 i 100 metres braça i 50 i 100 metres papallona, respectivament. "És una oportunitat única nedar en aquest mundial", insisteix el primer. Lomero creu que hi pot haver rècord.

Aquest Mundial estarà marcat per les importants baixes, atès que el 50% dels 958 nedadors hi seran per invitació. A banda de les dues proves individuals, també competiran en relleus mixtos de 4x50 lliures i 4x50 estils.

Informa: Joel Romero
Imatges: Sergi Linares
Locució: Jordi Lorente