/ 16º

La Bombonera s’acomiada d’Europa amb una victòria (90-89)

A la cinquena ha anat la vençuda. Després del 0-4 inicial, aquest dimarts el MoraBanc Andorra, ja eliminat de l’Eurocup, s’ha pogut estrenar al Top-16 derrotant 90-89 el Joventut Badalona en un partit que es decidiria amb un triple de Clevin Hannah a dos segons del final. Moussa Diagné (15 punts, 3 rebots, 20 de valoració) i Dejan Todorovic (15 punts, 4 rebots, 21 de valoració), els millors del partit. Klemen Prepelic màxim anotador amb 22 punts.

El MoraBanc Andorra, eliminat ja d’Europa, afrontava el compromís de la penúltima jornada del Top-16 conscient de la seva intranscendència pel que fa a la classificació. Res a veure pel que fa a les sensacions i el creixement d’un equip que busca arribar el millor possible a la cita de la Copa d’aquí poc més d’una setmana. Amb aquesta victòria, la primera en aquesta fase de la competició, l’equip d’Ibon Navarro i l’afició s’han pogut acomiadar de l’Eurocup a casa amb una bona alegria.

El MoraBanc Andorra, agressiu en defensa i tancant el seu rebot marcaria territori a l’inici del partit amb protagonisme per a les assistències impossibles de Dejan Todorovic i els punts d’un recuperat Nacho Llovet (14-10). La Penya, però, reaccionaria amb dos triples consecutius de Klemen Prepelic que deixaria els verd-i-negre per primera vegada per davant en el marcador (14-16). Amb alternances constants en l’electrònic el primer quart es tancaria amb un 24-26 amb dos triples de Luke Harangody. De fet, el primer triple del MoraBanc Andorra no arribaria fins a l’inici del segon quart i portaria la signatura d’un endollat David Jelinek que anotaria tres de forma consecutiva (33-28) però l’equip de Carles Duran tornaria a capgirar el marcador gràcies a un 8/12 en triples al descans (47-48).

Si Jelinek s’escollia en el gran protagonista del MoraBanc a l’inici del segon quart, David Walker, desaparegut en la primera meitat, agafaria el relleu a l’inici del tercer quart amb vuit punts consecutius. Un 12-2 de parcial permetria als tricolor agafar un màxim avantatge de nou punts (59-50) però la Penya tornaria al partit aprofitant les concessions andorranes en el rebot (68-67). En l’últim quart, en un cara o creu, el Joventut, tirant de la direcció de Neno Dimitrijevic i els triples de López Aróstegui, agafaria una diferència que semblava definitiva (79-84). El Joventut tenia el partit més que controlat però, en la recta final, l’error de Prepelic en el tir lliure (87-89) l'aprofitaria Clevin Hannah per decantar la balança a favor del MoraBanc amb un triple pràctiment sobre la botzina que donaria la primera victòria als tricolor en aquest Top-16 (90-89).

El proper partit del MoraBanc, l’últim abans de la disputa de la Copa, serà aquest dissabte a les 18h a la pista del San Pablo Burgos de Joan Peñarroya en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad