MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Cop dur per a l'esquí de muntanya: no serà olímpic a Pequín 2022

www.andorradifusio.ad

L'esquí de muntanya no estarà als Jocs Olímpics d'hivern de Pequín 2022. És un cop dur per a la Federació Internacional. Andorra havia presentat una precandidatura per acollir el Mundial del 2021, ara, sense Jocs, es planteja ajornar-la.

L'estiu del 2017 el COI va declarar l'esquí de muntanya esport olímpic. Als Jocs de Pyeong Chang era massa precipitat i calia esperar el 2022. Doncs bé, a la Xina tampoc serà possible i caldrà seguir esperant. Ha estat una autèntica gerra d'aigua freda per a la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya i per a Andorra un dels països que més ha contribuït al creixement d'aquest esport.

La decisió es va prendre fa dues setmanes a Pequín. La negativa prové del comitè organitzador xinès. El president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, lamenta la situació i opina que "segurament si la Xina hagués estat en disposició de fer medalla, ho hagués facilitat". Afegeix que la disciplina "s'està professionalitzant però potser de cara a l'olimpisme encara hi ha passos a consolidar".

L'esquí de muntanya debutarà com a esport olímpic als Jocs de la Joventut de Laussane el 2020. El 2021 Andorra havia presentat precandidatura per acollir el Mundial anterior a Pequín 2022. Davant la negativa olímpica, la federació s'ho està repensant.

És un cop dur per a l'esport i per als esportistes. Una generació que veu com s'ha frustrat el seu debut olímpic. Amb tot cal recordar com Kilian Jornet, figura destacada d'aquest esport, ha manifestat en més d'una ocasió el seu rebuig a l'olimpisme.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

3.95.131.208