MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 30º

El Temps Darrera previsió

La FAF celebra una assemblea clau per al futur enmig d'una forta divisió entre els clubs

www.andorradifusio.ad

La Federació de Futbol celebra aquest vespre una assemblea decisiva per al futur de l'entitat. Enmig d'una situació convulsa, amb el secretari general i el tresorer en presó per l'operació Cautxú, que investiga delictes econòmics relacionats amb les subvencions de la UEFA i la FIFA, un grup de clubs ha manifestat la voluntat de no aprovar els comptes presentats per la junta i demanarà la convocatòria d'eleccions. 

Quatre clubs abanderen el sector crític amb la junta actual de la federació. Són l'Inter Club Escaldes, l'Unió Esportiva Santa Coloma, el Futbol Sala la Massana i el Futbol Club Encamp. Divendres van demanar a la Batllia personar-se com a part civil en la causa judicial que investiga delictes econòmics i financers relacionats amb les subvencions de la UEFA i la FIFA, i que manté en presó provisional el secretari general de la federació, Tomàs Gea, i el tresorer, Josep Garcia. 

Els mateixos clubs no volen que s'aprovin els comptes del darrer exercici ni el proper pressupost, perquè asseguren que no han rebut prou informació d'algunes partides. Tampoc donaran suport a una junta de continuïtat, que tindria Elisabeth Pirot com a presidenta en funcions i Alfonso Martín com a vicepresident. 

Els comptes de la federació i la composició de la junta no seran els únics punts conflictius d'una assemblea que es preveu molt tensa i marcada per la divisió entre els clubs. Els darrers dies han sortit a la llum acusacions de tota mena. Tractes de favor de la federació a alguns clubs i directius, una representació a l'assemblea que no garanteix la independència de tots els col·lectius, o el que algunes entitats consideren una competència des de la federació amb els equips inferiors de l'ENFAF que perjudica el seu treball amb la base, es preveuen com alguns dels punts més calents.

Des del mateix grup crític es veu com a única sortida que la federació avanci eleccions. Els clubs i estaments amb dret de vot estan citats a les vuit del vespre a l'estadi Comunal en primera convocatòria.

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu

 

Informació relacionada

35.168.112.145