/ 18º

El FC Santa Coloma fa història i passa a tercera ronda de la Conference League

El Futbol Club Santa Coloma ha certificat el pas a la tercera eliminatòria. Classificació històrica del conjunt andorrà, que ha aconseguit una remuntada èpica davant el Sutjeska de Montenegro. Els colomencs, que van perdre 2 a 0 a l'anada, s'han imposat per 3 a 0 a la pròrroga.

Les expectatives eren baixes amb el 2 a 0 de l'anada a Montenegro. Amb el xiulet inicial les esperances anaven pujant a cada minut que passava. El Santa Coloma era superior i tenia arribades. El gol s'ha fet esperar. En el 35 jugada per banda dreta i Mourelo remata a gol.

A la segona meitat els colomencs empataven l'eliminatòria, ara Mourelo fa l'assistència i Marc Nierga el gol. Encara quedaven 20 minuts però no hi ha hagut ocasions clares per cap dels dos equips. Malgrat perdre per lesió Dani Toribio, autèntica brúixola de l'equip, els de Cheryshef continuaven sent superiors. En una contra l'incasable Garrido fa la bicicleta i sorprèn pel pal curtEliminatòria capgirada. En el temps afegit de la pròrroga Moi San Nicolàs ha assegurat la classificació amb una acció defensiva providencial.

Els jugadors no podíem amagar la seva alegria. "Hem vingut a fer història i ho estem aconseguint", ha assegurat Garrido.

Fita sense precedents per al futbol nacional amb un equip a la tercera ronda de la Conference League. El Santa Coloma jugarà contra l'AZ Almaar dels Països Baixos, tot un històric de l'Eredivisie.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Kevin Ribeiro