MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

El grup de tecnificació de trial de la federació continua progressant amb l'exmundialista Alba Villegas

www.andorradifusio.ad

Des de fa uns anys la Federació Motociclista ha centrat esforços a crear la base de pilots de trial, primer amb la posada en marxa dels cursets d'iniciació i després amb la creació d´un grup de tecnificació. Al capdavant es troba una expilot amb experiència al Mundial, Alba Villegas.

Andorra és un paradís per als practicants de trial i una plaça fixa al Mundial des de fa 25 anys, però això no s´ha reflectit fins ara en un planter de pilots que competeixin fora del país.

La federació treballa fort amb la base per canviar les coses i aquesta setmana a Naturlàndia un grup de pilots entre 9 i 15 anys aprofiten l´estiu per continuar formant-se al costat de l´expilot del Mundial Alba Villegas.

"Estem entrenant les corbes, practicant les roques i les pujades i baixades", explica el membre del grup de tecnificació, Edgar Garcia. El seu company, Pere Aché, explica que primer es preprava amb molts entrenadors particulars fins arribar aquí. La seva entrenadors, Alba Villegas, es proposa anar millorant les habilitats i tècniques de cadascun dels membres del grup.

Els integrants del grup de tecnificació competeixen regularment al Campionat d´Andorra, de Catalunya i el COTA. Aché destacata "el territori que tens per rodar". La presència del millor pilot de la història al país, Toni Bou, és un al·licient més. Garcia aprèn a no tenir por, mentre que Villegas remarca la importància de "que siguin constants, que vinguin, entrenin i hi posin voluntat perquè així sempre surten resultats i la progressió es veu".

Pere, Robert, Jan, Joan Miquel, Edgar i altres joves valors com els germans Oriol i Laia Pi, Gaudi Vall o Jordi Lestang formen un planter força prometedor. El treball de la federació comença a donar fruits.

Informa: Joan López
Imatge: Enric Fernández