MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Irineu Esteve i Carola Vila entrenen per a una temporada cabdal

www.andorradifusio.ad

Irineu Esteve i Carola Vila continuen entrenant aquest dies a Andorra. És una temporada cabdal per a tots dos. Vila passa de júnior a sènior i Esteve intentarà consolidar els grans resultats de la campanya passada.

L'equip d'esquí nòrdic de la FAE i Naturlàndia treballa a fons al llarg de l'estiu. Un treball físic que després serà important al llarg de la temporada. A manca de neu el roller acaba sent el millor aliat.

Irineu Esteve va aconseguir dos top-10 a la Copa del Món la temporada passada. Són resultats de molt nivell, però l'equip vol seguir millorant. L'assignatura pendent són els esprints. Fallar en les distàncies curtes penalitza en els tours d'esquí o a les sortides en massa. "També creiem que ens pot ajudar en la distància, sobretot en aquests punts que ens falta... sortides en massa. Crec que ens podria ajudar", considera l'esquiador de la FAE i Naturlàndia.

Esteve i el seu entrenador, Joan Erola, avancen que busquen la regularitat i els resultats top internacionals. A banda del prestigi, estar en el top-30 suposa ingressos extra a càrrec de la FIS, fet que comportaria un important estalvi per a la federació.

Darrere Esteve arriba Vila. Per ella serà un any cabdal amb el salt de categoria. Un canvi que també té factors positius. "Saltem a sènior. No sabem gaire on ens trobarem. Estic molt motivada perquè canvio de distàncies, fins ara feia 5 i 10 quilòmetres i l'any que ve passo a 10 i 15. Són distàncies que a mi em van millor, perquè vaig de menys a més", explica.

Carola Vila es centrarà en Copa d'Europa i si els resultats acompanyen podria fer alguna incursió a la Copa del Món. El 12 de setembre marxaran a Paso Stelvio per fer la primera concentració amb neu.   

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa 

Informació relacionada

54.236.59.154