MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

Jordi Escura, un andorrà pendent del coronavirus per tornar a la seva feina a la Superlliga xinesa de futbol

www.andorradifusio.ad

L'exinternacional de futbol Jordi Escura és un dels afectats pel coronavirus fora de les nostres fronteres. Escura està pendent de l'evolució del virus per tornar a la seva feina com a cap dels serveis mèdics del Qingdao Huanghai, equip xinès de primera divisió de futbol.

Les últimes cinc temporades Jordi Escura i la seva parella han estat al Qingdao Huanghai, equip que la passada temporada va pujar a la Superlliga xinesa amb Yaya Toure i Juanma Lillo a la banqueta.

L'esclat del coronavirus ha alterat l'inici de lliga previst pel 22 de febrer. Escura admet certa preocupació. Diu que "ho vivim més des de l'altre costat, del xinès, i allà tothom està preocupat perquè afecta tot el país". Assegura que, al mateix temps, "hi ha confiança perquè la situació pugui anar millorant".

El club va concedir permisos als seus estrangers davant la incertesa, tot i que Escura reconeix trobar-se molt a gust a la Xina. Valora molt "la categoria, la professionalitat, l'aprenentatge i el creixement personal que suposa poder visitar molts països de l'Àsia". 

Tot i això, també hi ha algunes dificultats. La principal és l'idioma, ja que "has de fer servir un traductor que ha d'entendre i interpretar què diu el jugador i transmetre-ho, i entendre i interpretar què dius tu i dir-li al jugador". Una situació que "dificulta molt el missatge". Després d'un temps, "coneixent els jugadors i la cultura ens permet entendre més fàcilment i avançar-nos al que li pot passar al país".

Escura esta obert a tornar al país, malgrat reconèixer que encara vol gaudir una mica més de l'experiència xinesa.

La previsió és que aquest cap de setmana posin rumb cap a terres asiàtiques amb el dubte si ho faran a la Xina directament o Dubai com a mesura preventiva.

Informa: Joel Romero
Imatges: Desirée Sala

3.236.97.49