/ 18º

Jové repetirà presència en un Mundial aquest setembre als Països Baixos

Després de debutar al Mundial de triatló d'hive

Després de debutar al Mundial de triatló d'hivern a Naturlàndia amb una destacada 16a plaça, Xavi Jové ja comença a planificar el calendari de l'estiu. La cita principal serà el Mundial de triatló cros de setembre a Amsterdam.

La bona actuació de Xavi Jové al Mundial de triatló d'hivern l'ha confirmat com un valor amb molta projecció. En la seva primera prova defensant els colors d'Andorra, va situar-se en el top-7 al final del segon segment de BTT i només la poca experiència en esquí de fons el va relegar a la setzena posició final. Jové va acabar, però, per davant del campió d'Espanya, Joan Freixa, i de llegendes de l'Ironman com Eneko Llanos i Víctor del Corral.

Animat pel bon resultat a Naturlànida, ja té marcat a l'agenda un segon Mundial en aquest 2021. Serà en l'especialitat de triatló cros aquest setembre als Països Baixos, en una prova amb un quilòmetre de natació, 29 i mig de bicicleta i set i mig de cursa a peu.

Per preparar la cita, Jové està molt pendent del calendari de proves que es faran a l'estiu a Espanya i França. També té al cap la possibilitat de disputar l'Ironman 70.3 de l'Andorra Multisport Festival, que tindrà lloc el 4 de juliol amb 1 quilòmetre 900 metres de natació, 90 quilòmetres de bicicleta i 21 quilòmetres de cursa a peu.

A llarg termini, Jové també té com a objectiu disputar el calendari de triatlons d'hivern, amb la Copa del Món i el Mundial com a grans cites, si rep suport per part de la federació.

Imatges cedides:The IRONMAN Group / Arxiu