12º / 30º

L'Unicaja de Màlaga augmenta els dubtes del MoraBanc Andorra (81-87)

El MoraBanc Andorra ha sumat la novena derrota de la temporada, sisena consecutiva, després de perdre aquest dissabte davant l’Unicaja de Màlaga per 81 a 87 el dia del retorn de Ibon Navarro a la Bombonera. Els tricolor, de més a menys en el partit, acabarien cedint en l’últim quart. Marin Maric, el millor dels andorrans amb 16 punts, 7 rebots i un 20 de valoració.

El MoraBanc Andorra es continua dessagnant jornada rere jornada. Més d'un mes després de l'última victòria dels del Principat davant el Baskonia amb data del 29 d'octubre, l'equip de Natxo Lezkano segueix sense trobar la manera de redreçar el rumb. Després de Tenerife, Manresa, Granada, Madrid i Girona, el MoraBanc es toparia amb l'Unicaja de Màlaga, un dels conjunts més en forma de la competició com demostra la segona posició que ocupa en la Lliga Endesa. La d’aquest dissabte és la novena victòria consecutiva dels malaguenys, una dinàmica que contrasta amb la realitat que li toca viure al conjunt andorrà, situat en la zona baixa de la classificació amb 9 derrotes i 4 victòries, les mateixes que suma el Breogan, penúltim classificat en zona de descens a quatre jornades per al final de la primera volta.

Amb una bona posada en escena, intensos en defensa i tancant bé el rebot, el MoraBanc començaria el partit dominant gràcies al seu encert ofensiu i a la seva bona feina defensiva (16-8). Els de Natxo Lezkano arribarien a dominar per nou punts de diferència (24-15) gràcies a dos triples consecutius de Markel Starks i Adam Somogyi (4/7 en els primers deu minuts) per a tancar un bon primer quart amb un 24-18 després d’una cistella final de Dylan Osetkowski.

Amb el pas dels minuts el MoraBanc Andorra continuaria manant, però amb pitjors percentatges i això ho aprofitaria l'Unicaja per a acostar-se en el marcador (32-29). Però en els pitjors moments de la primera meitat el MoraBanc s'agafaria als recursos d'un gran Marin Maric (12 punts al descans) que sortiria al rescat dels seus. 39-34 al final del segon quart.

Però la dinàmica del MoraBanc aniria de més a menys. Malgrat el 5-2 de sortida en el tercer quart amb els punts de Jerrick Harding (44-36), l'Unicaja de Màlaga es posaria la granota de treball amb Kalinoski de protagonista per a donar-li la volta al marcador després d'un 3-12 de parcial (47-48). A partir de llavors, amb alternances constants en el marcador, sense un clar dominador, el partit s'aniria a l'últim quart amb un ajustat 57-59.

Deu últims minuts en els quals el MoraBanc, amb menys energia, amb pitjors sensacions, continuaria prenent males decisions en atac davant un Unicaja amb més ofici i amb més clarividència en els moments decisius per a acabar sumant la novena victòria consecutiva. Una dinàmica totalment oposada a la d'un MoraBanc Andorra que continua caient en la classificació després de sumar una nova derrota que preocupa, però no tant com la dinàmica de l'equip (81-87).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper diumenge visitant la pista del València Basket (17h) en el partit corresponent a la catorzena jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino