/ 20º

El MoraBanc Andorra agonitza en la lluita per la permanència (81-76)

A tres jornades per al final de la temporada el MoraBanc Andorra

A tres jornades per al final de la temporada el MoraBanc Andorra s’allunya del somni de la permanència després de sumar aquest dissabte una nova derrota a la Lliga Endesa (9-22) a la pista del València Basket. El conjunt tricolor, en un final dramàtic, seria víctima del seu desencert exterior (7/27) i la seva poca contundència en el rebot. Codi Miller-McIntyre, el millor del MoraBanc amb 15 punts i un 19 de valoració.

La inèrcia era molt positiva, immillorable, però el MoraBanc segueix arrossegant dues realitats paral·leles. Si dimarts passat el conjunt tricolor va ser capaç de sortir del Gran Canària Arena (70-72) amb el bitllet per a les semifinals de l’Eurocup, quatre dies després l’equip abandonaria la Font de Sant Lluís amb una nova derrota a la Lliga Endesa que el deixa agonitzant  davant el repte de salvar la categoria. El MoraBanc, fins ara invicte amb Òscar Quintana a la banqueta, necessitava trobar una continuïtat a la victòria del passat diumenge contra el San Pablo Burgos però l'ensopegada d’aquest dissabte a la pista del València Basket complica encara més les opcions tricolor a tres jornades per al final de la fase regular.

El MoraBanc Andorra entraria bé al partit amb Drew Crawford assumint el rol de protagonista (7-11) però un temps mort de Joan Peñarroya canviaria la dinàmica. A partir d’aleshores el València Basket passaria a dominar el partit amb els punts de Jaime Pradilla i les segones opcions dels locals en atac, dominadors absoluts de la lluita en el rebot durant tot l’enfrontament. Al final del primer quart s’arribaria amb un ajustat 15-14.

El conjunt taronja seguiria portant la davantera (22-16) però l’aparició de Babatunde tornaria a igualar el marcador (22-22) després d’un 0-6 de parcial. Això sí, el València Basket seguiria dominant a plaer la lluita en el rebot i les segones opcions en atac permetrien als locals agafar una màxima de set punts (33-26). El MoraBanc, perdut, amb molt poques idees en atac més enllà dels tirs d’uns desencertats Hannah o McIntyre, arribaria al descans viu (36-30) i amb molt marge de millora.

En la represa l’equip d’Òscar Quintana s’agafaria al partit amb ungles i dents malgrat la falta d’encert en el triple (46-44) però Bojan Dubljevic apareixeria en acció i un triple seu deixaria la màxima a favor del València Basket (53-44). Una reacció tricolor amb un 0-4 de parcial ho deixaria tot obert de cara a l’últim quart (53-48).

De fet, la reacció del MoraBanc, de menys a més en el partit, faria que el conjunt del Principat es col·loqués per davant en el marcador a l’inici de l’últim quart (55-56). Les opcions de victòria dels tricolor, esperonats també pels vuitanta seguidors desplaçats fins a València, estaven sobre la taula però l’equip de Joan Peñarroya tornaria a agafar el control del marcador (75-66). Però quan semblava que el València Basket no patiria per treure endavant el partit, una nova reacció tricolor de la mà de Hannah i McIntyre, a la desesperada, a cop de triple, faria creure en el miracle (75-71). Al final però, errors propis, encerts del rival, la diferència en el tir lliure (30/11) i decisions arbitrals incomprensibles que desesperarien a tota l'expedició andorrana, deixarien el MoraBanc sense remuntada i una mica més a prop de la LEB Or (81-76). Queden tres finals.

El MoraBanc Andorra es prepara ara per viure una cita històrica. Els del Principat buscaran aquest dimarts a la Bombonera, a partit únic, la classificació per a la final de l’Eurocup jugant contra el Bursaspor turc (20h). La propera cita ACB serà dissabte vinent a casa contra l’Urbas Fuenlabrada (18h), rival directe dels tricolor en la lluita per la permanència, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.