/ 16º

El MoraBanc Andorra comença el 2023 a Alacant amb el peu esquerre (73-66)

Després de nou victòries consecutives, el MoraBanc Andorra ha començat el 2023 amb derrota, la segona de la temporada, totes dues fora de casa, després de perdre 73-66 a Alacant en un partit molt fluix del conjunt tricolor, sempre per darrere en el marcador i arribant a perdre de 16 punts en el tercer quart (49-33). Malgrat intentar-ho fins a l'últim instant, l'encert local en el tram decisiu amb els 24 punts de Delaney acabaria dictant sentència a favor del Lucentum d'Alacant. Micah Speight, el millor dels tricolor amb 12 punts i un 16 de valoració.

El MoraBanc Andorra, que venia de sumar nou victòries consecutives contra rivals com Burgos, Estudiantes, Lleida o Valladolid, ha començat l’any recollint la segona derrota des de l’inici del curs després de perdre a la pista d’un Alacant que arribava a la cita d’aquest dissabte en una bona dinàmica amb tres victòries consecutives. Amb aquesta ensopegada els tricolor podrien perdre el lideratge de la LEB Or aquest diumenge depenent del resultat del Zunder Palència a la pista del Movistar Estudiantes.

Al pavelló Pedro Ferrándiz d’Alacant el MoraBanc Andorra començaria amb molt males sensacions vivint només de la inspiració de Rafa Luz i Marin Maric davant un rival que portaria la iniciativa des de la defensa, controlant el rebot i anotant amb facilitat al ritme de Delaney Blaylock fent mal amb el llançament exterior (17-6). Però els moviments de Natxo Lezkano donant entrada a Micah Speight farien reaccionar al conjunt tricolor. Pujant la línia defensiva i anotant amb més facilitat, el MoraBanc arribaria al final del primer quart a només tres punts de diferència gràcies a un 2-10 de parcial (19-16).

Malgrat anar per darrere en el marcador des del salt inicial, la iniciativa del partit començaria a ser per a un MoraBanc Andorra que aniria de menys a més. De fet, un 7-9 de parcial a inici del segon quart deixaria el MoraBanc a un punt de diferència (26-25) però aleshores l'equip tricolor tornaria a fer aigües en defensa. L'aparició de Matulionis amb tres triples consecutius obriria un nou forat en el marcador col·locant de nou la màxima en el partit (36-25) a favor d'un Lucentum més intens i agressiu.10-0 de parcial. Al descans, 40-31.

Però si les sensacions del MoraBanc ja eren dolentes al descans, empitjorarien encara més després de passar pels vestuaris. Un 9-2 de sortida en el tercer quart amb un MoraBanc superat en totes les facetes del joc deixaria una màxima de +16 a favor del conjunt local (49-33). El Lucentum, jugant a plaer, es veia amo i senyor del partit però a aquest MoraBanc Andorra mai se li pot donar per mort i menys quedant tant de partit per davant. I en el pitjor moment, l'aparició de Juan Rubio amb el seu encert des del triple seria determinant perquè el MoraBanc continués creient en la victòria. Un 6-18 de parcial donaria ales al quadre tricolor que arribaria molt viu als últims deu minuts.

Un últim quart en el qual l'intercanvi de cops i també els errors serien constants però la inèrcia del partit continuaria somrient al Lucentum d'Alacant que, amb el pas dels minuts, es continuaria veient per davant en el marcador (64-61). El MoraBanc volia però no podia. Ja en el tram decisiu, l'aparició de Delaney novament acabaria per dinamitar qualsevol esperança de victòria d'un MoraBanc que ha començat el 2023 de la pitjor manera, per resultat i sobretot per sensacions (73-66)

El MoraBanc Andorra disputarà el penúltim partit de la primera volta el proper dissabte a Ourense (19h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: HLA Alicante