/ 18º

El MoraBanc Andorra confirma a Badalona la seva línia ascendent (73-79)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la segona vict&ograv

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la segona victòria de la temporada a la Lliga Endesa (2/4), primera fora de casa, després de derrotar el Joventut per 73 a 79. Partit molt seriós dels tricolor, especialment en defensa acompanyat per un 13/19 en triples, que confirma la reacció dels andorrans després de les quatre derrotes inicials. Amine Noua, MVP del partit gràcies als seus 26 punts amb un 6/7 en triples per a un 31 de valoració.

Enrere queden ja les quatre derrotes consecutives amb les quals el MoraBanc Andorra començaria aquest curs. Després de la victòria de la passada jornada davant el Gran Canària, aquest dissabte el conjunt tricolor sumaria la segona, la primera fora de casa, imposant-se davant un gran Joventut que venia fent molt bé les coses, sobretot davant el seu públic. Sense anar més lluny, els de Badalona, quarts en la classificació, van ser capaços de derrotar al BAXI Manresa fa una setmana per la barbaritat de 44 punts de diferència.

L’inici del partit a Badalona estaria marcat per la precipitació i la manca d’encert en tots dos conjunts. Això sí, la consistència defensiva del MoraBanc el permetria dominar l’electrònic encara que fos per un escarransit 5-7 de parcial a pocs minuts del final del primer quart. La bona notícia és què els tricolor dominaven el marcador, la menys bona és què amb el pas dels minuts seguirien sense treure profit del desencert verd-i-negre què, controlant el rebot en atac, acabaria el primer acte per davant en el marcador (10-8). De fet, els d’Ibon Navarro patirien i molt en aquesta faceta del joc durant tota la primera meitat. Els de Carles Duran, en el segon quart, seguirien sucant gràcies a les segones opcions. Amb un marcador del tot ajustat, els equips despertarien en atac i els triples començarien a entrar. El MoraBanc Andorra, fidel al seu ideal de joc i amb el debutant Gal Mekel a pista, sabria competir de tu a tu amb una Penya què, de moment, no coneixia la derrota a casa seva. Els tricolor, amb els punts de Hannah, Jelinek o Noua més la bona defensa de Moussa Diagne i Babatunde sobre Ante Tomic i Brodziansky, arribarien al descans amb un ajustat 34-33. El rebot seguiria sent la gran assignatura pendent de cara a la segona meitat.

I el cert és què els jugadors d’Ibon Navarro sortirien dels vestidors amb la lliçó ben apresa. Controlant millor el seu rebot i sortint a la carrera, el MoraBanc ensenyaria les dents tot just començar la segona meitat amb un 2-7 de parcial (36-40). La inèrcia tricolor però es trencaria amb una antiesportiva sobre David Jelinek que els locals aprofitarien per capgirar la dinàmica i el marcador després d’un 8-0 de parcial (44-40). Però a partir d’aleshores, sense desconnectar en cap moment, apareixeria la mà, el talent i l’encert d’Amine Noua. Recital del francès aquest dissabte a l’Olímpic de Badalona amb un 6/7 en triples. L’afició local no donava crèdit al que estava veient. El tercer quart es tancaria amb una mínima avantatge (57-61) després d’un 23-28 de parcial. La diferència arribaria als sis punts (64-70) a l’inici de l’últim acte però una nova reacció verd-i-negre tornaria a ajustar el marcador 71-72. A partir d’aleshores, encarant la recta final del partit, qualsevol detall decantaria la balança. Les pèrdues absurdes de Pau Ribas en el moment més decisiu contrarestaria amb l’experiència de Gal Mekel al servei del MoraBanc Andorra. Al final, com no, seria Amine Noua qui, des de 6,75, anotaria el triple que dictaria sentència confirmant la reacció dels tricolor (73-79).

El MoraBanc Andorra aparca ara la Lliga Endesa per prepara l’inici de l’Eurocup. El conjunt del Principat debutarà aquest dimecres a Krasnodar a la pista del Lokomotiv Kuban (18:30h). La propera cita ACB serà dissabte, a la Bombonera (20:45h), contra el nou València Basket de Joan Peñarroya en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.