/ 20º

El MoraBanc Andorra no desperta del malson de la Lliga (81-96)

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la quarta de

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la quarta derrota consecutiva a la Lliga Endesa (2-4), segona consecutiva a casa, després de perdre davant l’Iberostar Tenerife per 81 a 96. El 0-7 inicial, 11-23 al final del primer quart, ha marcat la tendència d'un partit dominat de principi a fi per l'equip illenc amb un imparable Colton Iverson (22 punts, 13 rebots, 31 de valoració) que avui tornava a la Bombonera. Dylan Ennis, de nou, el millor del MoraBanc Andorra amb 18 punts, 17 de valoració.

En la sisena jornada ACB, els d’Ibon Navarro han tornat a fer aigües en defesa i s’han trobat amb una nova ensopegada, la quarta cosecutiva, contra un rival directe, que els allunya de l’objectiu de lluitar per disputar la Copa. Això si, la dinàmica andorrana en lliga encara pot empitjorar més veient l’entitat dels propers tres rivals: Madrid, Baskonia i Unicaja.

Es repeteix la mateixa pel·lícula. Encara sense David Walker, l’aler nord-americà haurà d’estar unes dues setmanes més de baixa, el MoraBanc Andorra, sense intensitat, sense idees, sense defensa i sense generar res en atac, ha començat el partit a remolc (0-7) davant un Iberostar Tenerife que, jugant a plaer amb un immens Colton Iverson, s'ha fet amo absolut del partit (11-23). Els d'Ibon Navarro han esperat a l'inici del segon quart per començar a jugar gràcies a l'aportació de Moussa Diagné que, una vegada més, ha estat l'encarregat de revolucionar l'equip, l'ambient i el partit. El conjunt tricolor, intermitent, a ratxes, ha estat capaç de ficar-se en el partit gràcies a un 12-5 de parcial (24-28) però els de Txus Vidorreta han reaccionat de nou amb Iverson en pista (26-34). Al final del segon quart una altra reacció local (9-4), vivint del tir lliure, ha deixat un 35-38. El -3, el millor al descans.

A la represa el MoraBanc Andorra ha estat capaç de donar la volta al marcador (40-38) amb un 5-0 de sortida després d'un triple de David Jelinek però l'alegria ha durat molt poc perquè, immediatament, un parcial 0-11 ha donat de nou oxigen a l'equip canari (40-49). A remolc, sense confiança, i amb molts problemes defensius, el MoraBanc feia el que podia per aturar les envestides del Tenerife (55-64). Amb el pas dels minuts, empesos per una Bombonera que no ha deixat de creure en el miracle, el MoraBanc, a la desesperada, s'ha arribat a col·locar a dos punts (75-77) però quan semblava que el partit es decidiria en un final ajustat, l'Iberostar Tenerife ha tornat a asfixiar al MoraBanc en defensa i ha sentenciat des del del triple (14/28) gràcies a l'encert de jugadors com Javi Beiran (20 punts) o Lucca Staiger. Quarta derrota consecutiva per a un MoraBanc Andorra que entra en una dinàmica perillosa i preocupant.

El MoraBanc Andorra disputarà el proper dimecres (19:45h) a la pista del Mònaco l’últim partit de la primera volta de l’Eurocup en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.