/ 14º

El MoraBanc Andorra desperta massa tard a Sevilla (86-81)

El MoraBanc Andorra ha sumat a Sevilla la tercera derrota de la t

El MoraBanc Andorra ha sumat a Sevilla la tercera derrota de la temporada en la Lliga Endesa (3/3) en la pista del Coosur Real Betis (86-81). Els tricolor, a remolc durant pràcticament tota l’estona després d’una molt fluixa primera meitat, s’han posat en partit massa tard. Clevin Hannah el millor dels andorrans amb 18 punts, 21 de valoració. Slaughter el millor del partit amb 27 punts, 30 de valoració.

Guanyar fora de casa en la Lliga Endesa segueix sent l’única assignatura pendent del MoraBanc Andorra en aquest inici de curs. L’equip tricolor, invicte en la Bombonera, arribava a Sevilla en una molt bona dinàmica després d’aconseguir a Israel la primera victòria a domicili en l’Eurocup, però aquest diumenge s’ha topat amb una versió tricolor molt desdibuixada en la primera meitat i amb un Betis molt més encertat i resolutiu en el moment clau del partit. Amb aquesta nova ensopegada, el MoraBanc suma per derrotes els tres partits ACB disputats fora del país: València, Las Palmas de Gran Canària i Sevilla.

I això que el MoraBanc Andorra començava el partit dominant el joc i el marcador gràcies al seu encert exterior amb Frantz Massenat de protagonista (8-15) però els locals ràpidament es posarien mans a la feina. Practicant una defensa asfixiant i rebotejant a plaer, el Betis capgiraria el marcador després d’un 13-0 de parcial gràcies sobretot als punts de Demetrios Conger. Un triple seu deixava el 24-20 al final del primer quart. En el segon la tendència aniria a pitjor pel que fa als interessos tricolor. Fora de partit, sense defensa ni producció ofensiva, l’equip d’Ibon Navarro veuria com el conjunt andalús arribaria a tenir un avantatge d’onze punts (38-27) amb un estel·lar AJ Slaughter que ja començava a despuntar. Al descans, el MoraBanc Andorra, sense cap tipus d’intensitat, perdria de tretze punts (44-31) després d’un 20-11 de parcial. Valgui com a exemple les úniques dues faltes fetes pel MoraBanc en tot el segon quart.

En la represa està clar que l’equip del Principat necesitava reaccionar com fos. Des de la defensa, amb la intensitat habitual de Tyson Pérez i els punts de Jelinek i Walker, els tricolor es posarien a cinc punts (46-41) després d’un 2-10 de sortida. Però un temps mort de Curro Segura donaria pas a un 9-2 de parcial que tornaria a allunyar el Betis en el marcador (55-43). El MoraBanc Andorra, liderat per Clevin Hannah, fent la goma durant tot el partit, de perdre de catorze punts (61-47) tancaria el tercer quart amb un esperançador 63-55. Malgrat protagonitzar una molt fluixa actuació, l’equip d’Ibon Navarro encara seria capaç d’arribar al tram decisiu amb opcions de victòria. Lluitant fins al final, un 10-15 de sortida en l’últim quart posaria la por al cos als locals (73-70) que, això sí, sempre trobaven resposta a l’encert de Hannah, Jelinek o Sy amb els triples d’Slaughter o Sipahi. Al final, el MoraBanc,
remant contra el marcador i el cronòmetre, víctima de la seva primera meitat i dels seus propis errors, es quedaria a les portes de la victòria (86-81).

El proper partit del MoraBanc corresponent a la cinquena jornada de l’Eurocup, últim de la primera volta, serà aquest dimecres a la Bombonera contra el Promitheas Patras grec (20h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.