/ 18º

El MoraBanc Andorra es desvia del camí a Palència (77-70)

El MoraBanc Andorra, oferint una imatge molt pobre, a remolc des del primer quart arribant a perdre de 17 punts (68-51), ha sumat aquest diumenge la setzena derrota de la temporada (8/16) després de perdre 77-70 en la pista del Zunder Palència, últim classificat. Tyson Pérez, MVP amb 16 punts, 11 rebots i un 24 de valoració.

Cinc mesos després de la primera victòria de la temporada, a casa, contra el Zunder Palència (87-74), en la tercera jornada de lliga, el MoraBanc Andorra es tornaria a creuar en el camí del conjunt castellà i ho faria per sumar una derrota que deixa als tricolor amb el pas canviat després d’oferir una imatge molt desdibuixada. A deu jornades per al final de la fase regular, el MoraBanc manté el coixí de dues victòries respecte la zona de descens.

Es pot perdre de moltes maneres, però mai donant la imatge que ha donat el MoraBanc. Amb una evident manca d’intensitat i encert, els andorrans començarien el partit a remolc d’un Zunder Palència que no té res a veure amb l’equip que tancaria la primera volta amb només dues victòries. Els de Luis Guil, ben abrigallats pels 5.000 aficionats que omplien les grades del Municipal, anirien ampliant les diferències davant d’un sorprenent MoraBanc, erràtic en atac, perdent moltes pilotes i donant moltes facilitats en el rebot. 18-8 al final del primer quart.

L’inici del segon quart començaria amb un triple de Tobias Borg. Semblava que el MoraBanc despertava després de regalar els primers deu minuts però el Zunder Palència no afluixaria i passaria a castigar des del triple la tova defensa tricolor. L’equip de Natxo Lezkano, molt perdut, sense cap fluïdesa ofensiva, veuria com els locals agafarien una màxima de catorze punts (40-26). 40-28 al final d’una primera meitat per a oblidar.

Després de passar pels vestuaris el MoraBanc oferiria una imatge més competitiva. Jugant amb més intensitat i verticalitat de cara a l’anella, l'equip del Principat es col·locaria a tan sols set punts de diferència (47-40) després d'un 7-12 de sortida però la irregularitat del MoraBanc tornaria a fer acte de presència. Els locals, conscients del que es jugaven, reaccionarien de nou agafant una renda de dotze punts (60-48). Al final del tercer quart s'arribaria amb un 62-51.

La diferència aniria en augment a l'inici de l'últim quart. Un 6-0 de sortida deixaria una màxima de disset punts (68-51) davant un MoraBanc que faria aigües per tot arreu. Això sí, quan pitjor pintaven les coses, una reacció tardana dels andorrans deixaria el definitiu 77-70 que permetria salvar, almenys, el bàsquet average.

El MoraBanc rebrà la visita del Lenovo Tenerife el proper dissabte 16 de març (20:45h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.