/ 13º

El MoraBanc Andorra dona la cara contra el Barça (63-79)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la setzena derrota d

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la setzena derrota del curs (12-16) després de perdre 63-79 davant el Barça en un partit que es decidiria en l’últim quart amb un 8-25 de parcial i això que els tricolor afrontarien els últims deu minuts per davant en el marcador (55-54). Els d’Ibon Navarro pagarien el seu desencert en el triple (3/19). Hannah, el millor dels locals amb 18 punts, 6 assistències i un 23 de valoració. Leandro Bolmaro, MVP amb 26 punts i un 32 de valoració.

Tres setmanes després d’un nou confinament, el MoraBanc Andorra tornava aquest diumenge a l’acció amb un plat fort i amb tres partits pendents de disputar contra Unicaja, Fuenlabrada i UCAM Múrcia. Amb l’objectiu dels Play-off encara en el punt de mira, els tricolor afrontarien la 33a jornada ACB amb un partit que no arribaria en mal moment pels interessos locals donat que els blaugrana estan immersos en la lluita per ser a la propera edició de la Final Four amb una sèrie contra el Zenit empatada a una victòria abans de viatjar a Rússia.

De fet, de cara al partit de la Bombonera, Jasikevicius donaria descans a quatre dels seus pilars: Mirotic, Calathes, Davies i Higgins. El problema, però, és què els d’Ibon Navarro rebien el Barça amb set baixes i després de sortir d’un nou confinament producte de la Covid què encara té apartat a Bandja Sy.

Els tricolors començarien el partit imprecisos davant d’un Barça que agafaria ràpidament els primers avantatges de la mà d’un Leandro Bolmaro extremadament encertat. El jugador argentí, amb dos triples consecutius deixaria un 8-17 de sortida. Però el MoraBanc Andorra començaria a veure cistella amb l’aparició de Clevin Hannah. Un 15-3 de parcial deixaria un empat a 23 punts que trencaria Adam Hanga amb un triple al final del primer quart (23-26).

La igualtat i les rotacions en tots dos conjunts seguiria sent la tònica del partit però l’aparició de Bolmaro (17 punts al descans) tornaria a reactivar els blaugrana que arribarien a agafar una renda de dotze punts (32-44) però al MoraBanc Andorra mai se’l pot donar per mort. Un 5-0 de parcial deixaria un 37-44 al descans.

Però la gran reacció andorrana arribaria en el tercer quart. El Barça sortiria dels vestidors trobant a Pau Gasol que deixaria una màxima d’onze punts pels blaugrana (41-52) després d’un 4-8 de parcial però la reacció tricolor no es faria esperar i un 14-0 de parcial permetria als d’Ibon Navarro col·locar-se per davant en el marcador (55-52).

El MoraBanc Andorra, asfixiant el Barça en defensa amb el debutant Albert Pons a pista, arribaria molt viu a l’últim quart (55-54) malgrat la manca d’encert en el triple. Un desencert (3/19) que acabaria sent determinant.

En l’últim quart, el MoraBanc Andorra seguiria dins del partit però els blaugrana es mostrarien molt més encertats en el moment clau i acabarien sumant una victòria per una diferència que no faria justícia a l’esforç i entrega dels tricolor (63-79).

El MoraBanc Andorra tornarà a escena aquest proper dimecres jugant a la pista del Casademont Saragossa (18:30), partit corresponent a la 34a jornada de la Lliga Endesa, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Imatge cedida: MoraBanc Andorra