/ 18º

El MoraBanc Andorra ho intenta fins al final al Palau Blaugrana (82-71)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la quarta derrota de la temporada a l’ACB després de perdre a la pista del Barça per 82 a 71. Els d’Ibon Navarro, que arribarien a tenir un desavantatge de 18 punts en el tercer quart (56-38), posarien la por al cos als blaugrana a l’inici de l’últim quart després de protagonitzar un 7-20 de parcial (63-58). Tyson Pérez, 10 punts, 7 rebots, 19 de valoració, MVP del partit.

Un mes i mig després, el MoraBanc Andorra tornava a trepitjar el parquet del Palau Blaugrana amb el record de la 41a Lliga Catalana conquerida el passat 6 de setembre derrotant el Barça en la final. En aquest cas, però, l’equip de Sarunas Jasikevicius, sense fer un partit esplèndid, sí sortiria amb la lliçó apresa.

I això què el partit començaria amb un joc travat i amb moltes imprecisions en tots dos conjunts. Sense un dominador clar, les alternances en el marcador serien continues però una reacció local amb un 6-0 de parcial permetria als blaugrana tancar els primers deu minuts amb un avantatge de set punts (19-12). El MoraBanc Andorra tornaria a ajustar el marcador (25-22) després d’una bona sortida de segon quart amb un 6-10 de parcial però els culers reaccionarien a base de triples agafant una renda de dotze punts (36-24). 41-30 al descans.

A l’inici del tercer quart el Barça sortiria a per feina amb l’objectiu de trencar el partit el més aviat possible. Jugant molt còmodes, un 15-8 de sortida permetria als catalans obtenir la màxima renda en tot el partit (56-38) però ves per on què, en el moment més complicat, contra les cordes, arribaria la reacció tricolor de la mà de Hannah o Llovet. D’un -18, el MoraBanc seria capaç d’arribar viu a l’últim quart (63-54). Però el parcial seguiria creixent fins al punt què, un 0-4 de sortida (parcial de 7-20 pels d’Ibon Navarro) permetria als del Principat col·locar-se a només cinc punts de diferència (63-58). Però a partir d’aleshores el MoraBanc es tornaria a frenar en atac i el Barça, amb Rolands Smits de protagonista (15 punts), ho aprofitaria per tornar a obrir un petit forat que ja seria definitiu. Malgrat intentar-ho fins al final, la victòria ja no es mouria de Barcelona i Ibon Navarro es quedaria sense premi en el seu partit 200 a l’ACB (82-71).

Ara el MoraBanc Andorra es prepara per afrontar una setmana exigent amb tres partits i amb doble jornada ACB. Els tricolor rebran dimarts el Lietkabelis lituà (20h), visitaran dijous la pista del RETAbet Bilbao (21:15h) i rebran diumenge (12:30h) la visita del Casademont Saragossa.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra