/ 13º

El MoraBanc Andorra fa la feina i es jugarà el primer lloc a Kazan (87-81)

L’equip tricolor, invicte a casa a Europa (8-0), ha sumat aquest dimecres la cinquena victòria consecutiva al Top-16 davant del Cedevita Zagreb i es jugarà la propera setmana a Kazan la primera posició del seu grup i el factor pista a favor en els quarts de final de l’Eurocup. El partit, marcat pel retorn de David Jelinek i Andrew Albicy, i amb la baixa de Miki Vitali afectat per un virus estomacal, s’ha decidit en els últims instants. Shurna (17 punts, 21 de valoració) i Ennis (17 punts, 21 de valoració), els millors dels locals. Justin Cobbs MVP amb 19 punts, 25 de valoració.

Amb la classificació pels quarts de final de l’Eurocup a la butxaca, la penúltima jornada del Top-16 europeu li donava al MoraBanc Andorra l'opció matemàtica d’assegurar-se el primer lloc del grup però la també victòria de l’Unics a la pista del Zenit ho deixa tot obert a l’espera del que succeeixi el proper dimecres en l’última jornada. Això si, el MoraBanc, amb una victòria més, anirà a jugar a Kazan sent conscient que una derrota a Rússia per menys de sis punts, fent valer el 86-80 de la primera volta, també li val per acabar primer del Grup H i tenir el factor pista en el Top-8 on es veurà les cares amb l’ASVEL o el Lokomotiv Kuban.

El MoraBanc Andorra ha començat el partit amb un joc alegre i amb encert des del triple (4/9 en el primer quart) que li ha donat un primer marge en el marcador amb una màxima de sis punts (12-6) amb un gran Shurna, Diagné i Dylan Ennis. Però l’entrada de Jacob Pullen en el conjunt croat ha revolucionat el partit. El Cedevita, trobant cistelles fàcils, capgirava el marcador a pocs segons del final del primer quart (24-26). Una cistella final de Jerome Jordan deixava el definitiu 26-26 al final dels primers deu minuts. En el segon quart el Cedevita ha seguit veient cistella amb comoditat gràcies a les males defenses andorranes. L’equip d’Slaven Rimac, vivint de l’encert de tres homes, Pullen, Cobbs i Katic, ha arribat a tenir una màxima de cinc punts (40-45) davant d’un MoraBanc que ha anat perdent encert amb el pas dels minuts (6/20 en triples). 42-46 al descans.

En la segona meitat, el MoraBanc Andorra, amb menys energia del què ens té acostumats, ha seguit a remolc bastants minuts (50-54) fins que els d’Ibon Navarro han reaccionat amb un 12-2 de parcial (62-56) però una nova badada final amb un 2-8 en contra ha deixat un empat a 64 a deu minuts pel final. Un últim quart en el que l’equip tricolor es jugava una victòria vital per les seves aspiracions d’acabar primer de grup. Cinc punts consecutius del MoraBanc han deixat un 69-64 a l’electrònic però el Cedevita, malgrat no jugar-se absolutament res, no ha llançat la tovallola en cap moment (77-74). Al final, sense jugar el millor partit, amb un 9/37 en triples, l’equip del Principat, invicte en aquest Top-16, ha tret una nova victòria a l’Eurocup (87-81). Kazan decidirà el campió del Grup H.

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar el parquet de la Bombonera aquest dissabte, a les 20:30h, en el partit corresponent a la 19a jornada de la Lliga Endesa davant del Divina Joventut, rival directe en la lluita pels play-off. El partit, com sempre, es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad

Informa: Òscar Merino/Joan López
Imatge: MoraBanc Andorra/Eurocup