/ 11º

El MoraBanc Andorra reacciona tard al Bilbao Arena (74-71)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la desena derrota de

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la desena derrota de la temporada (5/10) a la Lliga Endesa, quarta ensopegada en els últims cinc partits, després de perdre a la pista del Surne Bilbao Basket, rival directe dels tricolor que ara els supera a la classificació i els deixa a la part baixa en una situació perillosa. L’equip d’ibon Navarro, amb un gran Clevin Hannah autor de 22 punts, acabaria pagant una molt fluixa primera meitat. Víctor Arteaga, MVP amb 14 punts, 9 rebots i un 18 de valoració.

Afectat per un nou brot de la Covid-19 i amb només 10 jugadors, el MoraBanc Andorra, minvat d’efectius i d'energia, començaria l’any i el partit amb mal peu. Amb poca producció ofensiva, patint en la lluita per tancar el seu rebot, el MoraBanc Andorra, sempre a remolc en el marcador, es veuria amb un 14-6 a les primeres de canvi. La inspiració de Crawford i Guille Colom ajudaria a agafar una mica d’oxigen. 23-16 al final del primer acte. Les diferències es mantindrien al llarg del segon quart però un 10-0 de parcial deixaria els tricolor contra les cordes (38-23). Els d’Ibon Navarro, patint dins de la pintura, seguirien sense mostrar arguments ofensius. Al descans, el MoraBanc, faltat d’encert i energia, arribaria amb un 40-29.

La segona meitat, però, seria ben diferent. Els locals començarien el tercer quart amb un bon coixí de punts què ampliarien de nou fins als quinze de diferència (52-37) gràcies a l’aparició de Bigote fent mal des del triple. Però el MoraBanc estava decidit a donar guerra i per aconseguir-ho, primer igualaria l’energia dels bascos i després s’encomanaria al talent descomunal de Clevin Hannah. El base de Nova York embogiria des del triple anotant 17 punts en el tercer acte. Un 0-10 de parcial deixaria els tricolor a només cinc punts de diferència (52-47) però una nova reacció local, aprofitant-se també dels regals del MoraBanc, deixaria un 59-49 a deu minuts del final.

Però l’equip d’Ibon Navarro no deixaria de creure en cap moment. De fet, un 2-11 de sortida en l’últim quart aproparia el MoraBanc a la remuntada (61-59). El cconjunt del Principat sabria treure profit de la presència de Víctor Arteaga però el Bilbao Basket trobaria resposta en mans de Goudelock. En un final a cara o creu, els detalls, l’encert, els tirs lliures (24/8) acabarien marcant les diferències deixant el MoraBanc amb la mel als llavis i en una zona perillosa de la classificació (74-71).

Amb dos partits encara pendents de disputar contra el Barça i el BAXI Manresa, el MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest proper diumenge rebent la visita del Bitci Baskonia (17:30h) en el què serà el primer partit de la segona volta del campionat en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad. El partit d’Eurocup d’aquest proper dimarts contra el Slask Wroclaw ha quedat suspès pel brot de Covid que afecta al conjunt polonès.