12º / 20º

El MoraBanc no pot amb el totpoderós Barça (90-77)

El MoraBanc Andorra ha perdut per 90 a 77 contra el Barça en el segon partit de la Lliga Catalana ACB i haurà d’esperar a aquest divendres per saber si juga la final de la competició. Per fer-ho, necessitarà que el Bàsquet Girona derroti al Barça i que l’average li sigui favorable en el triple empat.

Els homes de Natxo Lezkano ha mantingut el partit anivellat en el primer quart, en què andorrans i blaugrana s'han repartit les errades. Al final dels primers deu minuts, la diferència era només d'un punt favorable al Barça, amb un marcador baix (17-16).

El Barça, però, ha començat a carburar en el segon parcial. La defensa catalana ha dificultat les accions ofensives dels tricolors, que només trobaven els punts de Doumbouya (9 al descans). Per contra, el MoraBanc no ha estat intens i ha regalat accions fàcils que el Barça ha aprofitat per marxar a la mitja part amb 12 punts de renda després d'un triple de Brizuela (43-31).

A la represa, els blaugrana han mantingut la renda gràcies a l'aportació d'uns inspirats Kevin Punter, Jabari Parker i Nico Laprovittola, que han fent molt de mal en atac.

A l'inici del darrer quart, quan semblava que la reacció del MoraBanc arribava -s'ha situat a 5 punts- dos triples consecutius dels de Joan Peñarroya han tornat a posar el marcador molt favorable als blaugrana, que al final s'han imposat per 13 punts.

"Ha sigut un partit menys competitiu que el que ens haguera agradat. Cal competir els 40 minuts, en quant ens apropàvem al marcador, ells treien el seu talent i s'han emportat el partit de manera justa."

Natxo Lezkano, entrenador del MoraBanc Andorra

Els millors anotadors per part andorrana han sigut Shannon Evans i Sekou Doumbouya, amb 15 punts cadascú. El pròxim partit del MoraBanc serà ja dimecres, en la prèvia de la FIBA Basketball League contra l’Anvers. Serà el tot o res.