/ 13º

Nadal indigest pel MoraBanc Andorra (85-79)

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la vuitena d

L’equip del Principat ha sumat aquest dissabte la vuitena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (5-8), tercera consecutiva, després de perdre 85-79 a la pista del Breogan. El conjunt gallec ha dominat el partit en la seva pràctica totalitat arribant a tenir una màxima de dotze punts (52-40) davant d’un MoraBanc inconsistent que ha pagat molt car el seu desencert (5/21 en triples). Alec Brown el millor del partit amb 17 punts, 23 de valoració. Oliver Stevic el millor dels andorrans amb 13 punts, 10 rebots, 20 de valoració.

Els d’Ibon Navarro no tindran un Nadal agradable. Després de perdre a València i a casa contra el Delteco Guipúscoa, últim classificat, el MoraBanc Andorra, en la tretzena jornada de lliga, ha perdut a la pista del penúltim. El Cafés Candelas Breogán, crescut després de guanyar al Reial Madrid la setmana passada, s’ha acabat imposant davant d’un MoraBanc que ho ha intentat fins a l’últim moment. Amb aquesta nova ensopegada els andorrans es queden amb remotes opcions de lluitar per ser a la Copa.

L’enfrontament al Pazo dos Deportes ja ha començat amb males notícies pel MoraBanc Andorra que s’ha vist obligat a afrontar el partit sense Shayne Whittington després que el jugador americà es lesionés divendres l’abductor dret. Malgrat aquest contratemps, el MoraBanc ha començat el partit manant a pista i agafant la iniciativa en el marcador (9-12) gràcies a la seva activitat sota la cistella (6/15 en rebots) i als tirs lliures. L’equip tricolor ha arribat a tenir una màxima de sis punts (13-19) però el Breogan ha despertat amb un 7-1 de parcial que ha deixat un empat a vint punts al final del primer quart (20-20). La reacció gallega ha tingut continuïtat en el segon quart. De fet, la primera cistella en joc andorrana ha arribat a cinc minuts del descans. Aquest moment de desencert i descontrol l’ha aprofitat el Breogan per marxar en el marcador gràcies a un 16-5 de parcial (36-25). Ara era el conjunt gallec qui feia mal en el rebot (12/6) amb Alec Brown i Jerome Jordan més el 3/3 en triples de Christian Diaz. Però quan pitjor ho estava passant l’equip d’Ibon Navarro, un 0-8 de parcial ha deixat un 36-33. 39-33 al descans.

Després de sortir dels vestidors, el MoraBanc, intermitent, ha seguit cometent els mateixos errors. La falta d’encert, la poca concentració i el seu joc anàrquic ho ha aprofitat el Breogan per aconseguir la màxima diferència del partit (52-40). Dotze punts que, igual que en la primera meitat, han tingut resposta en els homes d’Ibon Navarro. Aquests, capaços del millor i del pitjor, han col·locat un 54-53 a l’electrònic gràcies a un 2-13 de parcial. Al final del tercer quart el Breogan ha tornat a obrir un petit forat (65-57). A l'hora de la veritat, l’últim quart ha començat amb un triple de Reggie Upshaw que apropava el MoraBanc (65-60) i cridava a l’optimisme però els andorrans, fent la goma tot el partit, incapaços de trobar una regularitat en el seu joc, veien com el Breogan tornava a agafar una còmoda renda en la recta final (80-71). Quan semblava que els gallecs tenien el partit a la butxaca, el MoraBanc ha ressuscitat per tercera vegada amb un 2-8 de parcial (82-79) però només ha servit per maquillar el resultat (85-79). L'equip del Principat no tindrà un bon record del seu partit 300 a la Lliga Endesa.

El proper partit del MoraBanc Andorra serà el dissabte 29 de desembre contra el Movistar Estudiantes a la Bombonera (20:30h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.