/ 21º

La Penya allunya el MoraBanc Andorra dels play-off (99-92)

El MoraBanc Andorra es complica les seves opcions de disputar els play-off de la Lliga Endesa després de sumar aquest dijous la dinovena derrota del curs (16/19) a l’Olímpic de Badalona (99-92). Sense trobar la seva millor versió, patint en defensa, a remolc durant tot el partit, els tricolor arribarien a perdre de 23 punts en l’últim quart (88-65) però un sorprenent 11-27 de parcial els deixaria a tocar d’una gran remuntada. Bandja Sy, el millor del MoraBanc amb un 18 de valoració.

Després de quatre victòries consecutives, el MoraBanc, sense poder comptar amb Tyson, Babatunde, Diagne, Gielo i Llovet, no ha estat capaç d’oferir la seva millor versió a l’Olímpic. Ara, a una jornada per al final de la fase regular, els tricolor segueixen vius en la lluita per ser als play-off encara que ja no depenen d’ells mateixos. La derrota a Badalona més les victòries d’Unicaja i Herbalife Gran Canària compliquen bastant les opcions dels andorrans que s’ho jugaran tot a una sola carta aquest diumenge, a casa, davant de la seva afició, contra el ja descendit Acunsa Guipúscoa. Una victòria els classificaria sempre que malaguenys (juguen contra el Madrid) i canaris (juguen a la pista del Betis), perdin els seus respectius partits.

Patint en atac però també en defensa, el MoraBanc Andorra no imposaria la seva petjada. Amb moltes imprecisions, amb poca producció ofensiva d’inici, patint també en el rebot, els tricolor veurien com el Joventut agafaria una renda de deu punts (16-6) sense despentinar-se. Moltes facilitats defensives. L’entrada de Malik Dime donaria més fortalesa al joc interior d’un MoraBanc què, tirant dels punts del senegalès i de l’encert de David Jelinek en aquest primer quart, reaccionaria tímidament amb un 6-9 de parcial que deixaria un 22-15 al final del primer quart.

A remolc en el joc i el marcador, el MoraBanc Andorra seguiria sense trobar la fórmula per aturar el Joventut. Les penetracions de Ferran Bassas o Nenad Dimitrijevic, el joc interior d’Ante Tomic o els punts de Shawn Dawson permetrien a la Penya obrir forat (44-30). Els triples solitaris de Sergi Garcia i Oriol Paulí donarien oxigen als tricolor què en el pitjor moment de la primera meitat reaccionarien també de la mà de Parakhouski amb dos 2+1 consecutius més una cistella de Senglin que permetria al MoraBanc tancar la primera meitat per sota dels deu punts de diferència (44-36).

Però la dinàmica del partit no canviaria en la segona meitat. La Penya seguiria controlant el partit davant un MoraBanc especialment encertat en el triple en aquest tercer quart (5/9). Un encert que serviria de poc perquè cada cistella andorrana trobaria resposta en el conjunt local. Els de Carles Duran no donarien respir als andorrans que, això sí, arribarien vius als últims deu minuts (77-65).

Però un 11-0 de parcial a l'inici de l'últim quart deixaria el partit molt coll amunt per als andorrans (88-65). Però a partir d'aquest moment, i amb els menys habituals en pista, arribaria la reacció tricolor. A poc a poc el MoraBanc aniria retallant diferències. Sense deixar de creure en les seves possibilitats mentre el cronòmetre ho permetés, el conjunt del Principat s’aniria apropant al marcador fins al punt de posar-li la por en el cos a una Penya que ja feia molts minuts que es veia amb el partit guanyat. Un sorprenent 11-27 de parcial deixaria al MoraBanc a cinc punts de diferència (97-92) i amb pilota per als andorrans que tindrien en mans de Sergi Garcia el triple per a posar-se a només dos punts. Al final, però, el MoraBanc es quedaria sense temps, sense remuntada, sense victòria i diumenge veurem si amb o sense play-off (99-92).

El MoraBanc Andorra tornarà a competir d’aquí a tres dies. Una victòria diumenge, en la Bombonera, amb públic en les graderies, davant el descendit Acunsa Guipúscoa (18:30h), asseguraria al MoraBanc Andorra una històrica vuitena posició i la classificació per als play-off sempre i quan Unicaja i Herbalife Gran Canària perdin els seus respectius partits. El desenllaç dels tricolor es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.