MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

Quatre clubs crítics forcen l'ajornament de l'assemblea de la FAF

www.andorradifusio.ad

L'esperada assemblea general que la Federació de Futbol havia convocat aquest vespre finalment no s'ha celebrat. L'entitat l'ha suspès aquesta mateixa tarda, al·legant un defecte de forma en el termini de la convocatòria. De moment no hi ha una nova data, però la federació ha dit que la intenció és celebrar-la al més aviat possible. 

La suspensió de l'assemblea general de la FAF es comunicava minuts després de les 19 hores i a les 20 hores compareixia la junta directiva en ple per explicar-ne el motiu: un defecte de forma relacionat amb el termini de la convocatòria, feta fa 13 dies, dins el termini fixat pels estatuts de la FAF però inferior als 15 que marca la llei d'associacions. "Hem rebut una carta a la federació a les 13 hores i per un problema de forma, que encara hem de revisar, suspenem l'assemblea", anunciava el portaveu Manolo Jiménez.

La demanda d'impugnació l'han presentat aquest dilluns a la tarda els quatre clubs que fins ara s'han mostrat més crítics amb la junta directiva actual: l'Inter Club Escaldes, l'Unió Esportiva Santa Coloma, el Futbol Sala la Massana i el Futbol Club Encamp. Els mateixos que divendres passat van demanar a la Batllia personar-se com a part civil en la causa judicial que investiga delictes econòmics i financers relacionats amb les subvencions de la UEFA i la FIFA, i que manté en presó provisional el secretari general de la federació, Tomàs Gea, i el tresorer, Josep Garcia. 

Les mateixes entitats no volen que s'aprovin els comptes del darrer exercici ni el proper pressupost, perquè asseguren que no han rebut prou informació d'algunes partides. "L'assemblea era per avançar als clubs com quedava la junta, ja que tenim alguna incorporació i alguna baixa. Els clubs tenen el dret de demanar tota la informació que vulguin a la federació quan vulguin. No ara, sempre. Aquests 25 anys ha estat així", assegura Jiménez, qui ha afegit que "si no ho fa és perquè ells no ho valoren".

Per al sector crític, l'única sortida passa per l'avançament d'eleccions. La junta de la federació ha dit que convocarà l'assemblea al més aviat possible, tot i que de moment no hi ha una nova data.

Informa: Joan López
Imatges: Jordi Seabra

Informació relacionada

3.236.59.63